Χαμηλοί τόνοι στο ΠΑΣΟΚ για Θεοχαρόπουλο – Γιατί τον αποκαλούν «νέο Κουβέλη» - iefimerida.gr

Χαμηλοί τόνοι στο ΠΑΣΟΚ για Θεοχαρόπουλο – Γιατί τον αποκαλούν «νέο Κουβέλη»

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλούς τόνους κρατά το ΠΑΣΟΚ για τη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου ως προς τον εκλογικό νόμο.

Παρότι ενοχλήθηκαν από την απόφαση του εταίρου τους στη Δημοκρατική Συμπράταξη να στηρίξει την απλή αναλογική που έφερε η κυβέρνηση, στη Χαρ. Τρικούπη δεν ρίχνουν «λάδι στη φωτιά». Βέβαια στους διαδρόμους δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν απαξιωτικά για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Εκτιμούν πως επικροτεί τον εκλογικό νόμο στοχεύοντας σε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως εποφθαλμιά και συμμετοχή στην κυβέρνηση με υπουργικό θώκο. «Ο Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Κουβέλης» λένε χαρακτηριστικά. Δημοσίως, ωστόσο, τηρούν στάση «ψυχραιμίας».

Το ξέσπασμα Κρεμαστινού

Από τη «γραμμή» ξέφυγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΔΗΜΑΡ για τη διαφοροποίησή της από το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του εκλογικού νόμου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε πως «δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο», ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν είναι συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι ένα κόμμα του 0,1% και του 0,2%», για να προσθέσει απαξιωτικά για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Θεοχαρόπουλο: «Αν ξαναβγεί βουλευτής να μου στείλετε τηλεγράφημα».

Η οργισμένη επιστολή ΔΗΜΑΡ

Αποτέλεσμα; Μια οργισμένη επιστολή από τη ΔΗΜΑΡ προς τον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β. Κεγκέρογλου, στην οποία σημειώνει ότι «υπάρχει πρόβλημα» με τις αναφορές του κ. Κρεμαστινού και απευθύνεται στον κ. Κεγκέρογλου, ζητώντας τις δικές του «περαιτέρω ενέργειες».

Ετσι, 24 ώρες μετά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον Βήμα FM, φρόντισε να τηρήσει τα προσχήματα, τονίζοντας πως καλό θα ήταν ο κ. Κρεμαστινός «να είχε αποφύγει την τοποθέτηση αυτή», σημειώνοντας πως υπάρχουν κομματικά όργανα.

«Καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί αυτή η τοποθέτηση του κ. Κρεμαστινού, να μην είχε υπάρξει, με την έννοια ότι οι πολιτικές διαφωνίες, που πάντα υπάρχουν στα κόμματα ή ανάμεσα στα κόμματα, στη πολιτική ζωή είναι ελεύθερες και είναι και το στοιχείο της Δημοκρατίας, μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για οτιδήποτε. Άρα λοιπόν, καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί. Από κει και πέρα δεν θέλω και δεν μπορώ κιόλας, λόγω ιδιότητος- αν δεν ήμουν γραμματέας θα μπορούσα να προχωρήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στον εκλογικό νόμο είπε: «Ούτε τσακωνόμαστε, ούτε είναι θέμα αντίδρασης, εμείς έχουμε καθαρή θέση, την οποία έχουμε δημοσιοποιήσει από παλιότερα, αλλά την επικαιροποιήσαμε την Παρασκευή, και με βάση αυτή τη θέση, θα κινηθούμε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τώρα, οι διαφορετικές απόψεις για επιμέρους άρθρα ή για οτιδήποτε άλλο, θα συζητηθούν, αν θέλετε, και στην κοινοβουλευτική ομάδα, όμως η κεντρική πολιτική γραμμή, δεν αλλάζει. Τώρα από κει και πέρα, πρέπει να δούμε και τον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων».

Ντόρα για Θεοχαρόπουλο: Προσπαθεί ο καημένος...

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τις κινήσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου. «Προσπαθεί ο καημένος να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές και προς το ΠΑΣΟΚ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε δηκτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ