Διαφημιστική εταιρεία από την Κίνα... μόλυνε 10 εκατ. συσκευές Android - iefimerida.gr

Διαφημιστική εταιρεία από την Κίνα... μόλυνε 10 εκατ. συσκευές Android

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι παραπάνω από 10 εκατομμύρια συσκευές μολύνθηκαν από το αποκαλούμενο HummingBad malware, σύμφωνα με την Check Point, εταιρεία που κατασκευάζει λογισμικό ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται, πίσω από το συγκεκριμένο malware κρύβεται μια εταιρεία διαφήμισης και analytics, με την ονομασία YingMob. Όταν ο ιός μόλυνε μια συσκευή Android, αποκτούσε πλήρη έλεγχο, με αποτέλεσμα το HummingBad να έχει έως και 300.000 δολάρια το μήνα κέρδος από την εγκατάσταση εφαρμογών και τα κλικ σε διαφημίσεις, ενώ σύμφωνα με το engadget.com η εταιρεία YingMob πουλούσε την πρόσβαση σε μολυσμένες συσκευές και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες σε τρίτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος θυμάτων του Malware βρίσκεται στην Ινδία και την Κίνα με 1.6 και 1.3 εκατομμύρια αντίστοιχα, ενώ στις ΗΠΑ... μολύνθηκαν 288.800 συσκευές.

Tέλος, ούτε οι χρήστες iOS είναι απόλυτα ασφαλείς, αφού οι ερευνητές της Check Point διαπίστωσαν ότι η Yingmob βρίσκεται πίσω από το κακόβουλο λογισμικό Yispecter, που στοχεύει το λειτουργικό της Apple.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ malware Ίος Android System
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ