Εισβολή του Ρουβίκωνα στο «Ελ. Βενιζέλος», στο check in της ισραηλινής El AL -Προσαγωγές και συλλήψεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο «Ελ. Βενιζέλος», στο check in της ισραηλινής El AL -Προσαγωγές και συλλήψεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χτύπησαν αυτή τη φορά μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι αναρχικοί αιφνιδίασαν για άλλη μία φορά τις Αρχές και εισέβαλαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στα counter που γίνεται το check in των ισραηλινών αερογραμμών EL AL φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οχι στους πράκτορες της Μοσσάντ», «Καμιά ανοχή στους τραμπουκισμούς της Μοσάντ».

Εκείνη την ώρα έκαναν check in οι επιβάτες της πτήσης που αναχωρούσε στις 10:15 και επικράτησε αναστάτωση. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση και ακολούθησαν συλλήψεις και προσαγωγές 10-15 ατόμων.

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο «Ελ. Βενιζέλος», στο check in της ισραηλινής El AL -Προσαγωγές και συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα στα γκισέ της ισραηλινής εταιρείας ήταν η αντίδραση στον ξυλοδαρμό ενός Κολομβιανού επιβάτη.

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο «Ελ. Βενιζέλος», στο check in της ισραηλινής El AL -Προσαγωγές και συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου ένας Κολομβιανός, ο οποίος επέστρεφε με την οικογένειά του στην Ισπανία, όπου κατοικεί, μετά τις διακοπές του στην Ελλάδα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Ισραηλινούς σεκιούριτι. Ολα ξεκίνησαν όταν θεώρησαν ότι ο επιβάτης ήταν «ύποπτος και άρχισαν να του μιλούν στα αγγλικά και του ζητούσαν να τους δείξει το διαβατήριο του. Εκείνος όμως δεν μιλούσε αγγλικά και τότε άναψαν τα αίματα με τους Ισραηλινούς να ορμούν πάνω του και να τον χτυπούν. Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας έλαβε τέλος το περιστατικό.

Η προκήρυξη

Στη σχετική προκήρυξη, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο indymedia, ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κυριακή 26/6/2016, μεσημέρι, διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών , Ελευθέριος Βενίζελος. Ένας άντρας από την Κολομβία κινείται μαζί με την οικογένειά του στους χώρους επιβίβασης επιβατών με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ισπανία. Μια φυσιολογική διαδικασία ρουτίνας για χιλιάδες επιβάτες που κινούνται στο αεροδρόμιο και επιβιβάζονται σε αεροπλάνα, όπως και για το συγκεκριμένο άτομο. Την ίδια στιγμή, άλλα άτομα ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση των Ισραηλινών αερογραμμών και, για αυτόν το λόγο, στο χώρο επιβίβασης, βρίσκονταν και υπάλληλοι της εταιρείας για να τους εξυπηρετήσουν.

Δύο όμως από τους υπαλλήλους είχαν έναν άλλο ρόλο, αυτό της παροχής υπηρεσίας ασφάλειας. Έτσι θεώρησαν «ύποπτο» τον συγκεκριμένο άντρα και αποφάσισαν να τον σταματήσουν να τον ελέγξουν . Και επειδή οι κινήσεις του τους φάνηκαν περίεργες, θεώρησαν σωστό να πέσουν πάνω του και να τον χτυπήσουν…..Φυσικά επενέβησαν οι μπάτσοι του αεροδρομίου για να διευθετήσουν το συμβάν και, όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο υπάλληλοι ασφαλείας είχαν Ισραηλινά διπλωματικά διαβατήρια, σαφή ένδειξη ότι δεν πρόκειται για απλούς υπαλλήλους, αλλά εκπαιδευμένους μπράβους των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραηλινού κράτους.

Η αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, η EL-AL, δεν είναι μια απλή συνηθισμένη εταιρεία αεροπορικών μεταφορών, αλλά αποτελεί και έμμεσα ένα από τα όπλα, ή πολλαπλασιαστές ισχύος του κράτους του Ισραήλ. Σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις που έχει το Ισραήλ η EL-AL, έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο μεταφορές υλικών και εφοδίων που χρειάζονται από το εξωτερικό, οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις, χωρίς αυτό να αποτελεί μυστικό, αλλά έχει δημοσιευτεί πολλές φορές στον τύπο. Το προσωπικό της λαμβάνει, πέρα από την κλασική εκπαίδευση που έχουν οι υπάλληλοι στις αερογραμμές, και άλλη ποιο ειδικευμένη που άπτεται του ειδικού της ρόλου. Πέρα από αυτό, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναλαμβάνουν να βρίσκονται ανάμεσα στους επιβάτες τόσο εν πτήσει, όσο και κατά την επιβίβαση ή αποβίβασή τους, για να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτοί έχουν εντολές να ενεργούν κατά το δοκούν όταν κρίνουν πως πρέπει να επέμβουν. Αυτό συνέβη και εκείνη την Κυριακή στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έδειξαν και την νοοτροπία που διέπει τις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις αυτού του κράτους.

Μια νοοτροπία που την έχουμε δει και διαβάσει πολλές φορές να εκδηλώνεται στα κατεχόμενα, στην λωρίδα της Γάζας. Όπου πάνοπλοι Ισραηλινοί χτυπάνε με ό,τι μέσο έχουν στην διάθεση τους, χωρίς να κάνουν διακρίσεις τον εξεγερμένο λαό της Παλαιστίνης και της λωρίδας της Γάζας. Όπου τραυματίζουν και σκοτώνουν ό,τι θεωρούν «επικίνδυνο» για το κράτος τους χωρίς να δίνουν κανέναν λογαριασμό. Φυσικά για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη αυτό το συμβάν, που αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο κρατικής βίας του Ισραήλ, και ούτε φυσικά αισθανόμαστε αποτροπιασμένοι για την καταπάτηση της κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους, που είναι περιοχή ευθύνης του το αεροδρόμιου Αθηνών. Μας εξοργίζει όμως η νοοτροπία των ένστολων και μη τραμπούκων του Ισραήλ. Και για να αναφέρουμε το Ελληνικό κράτος και ειδικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, μια χαρά συνεργάζεται με το Ισραηλινό κράτος στο στρατιωτικό τομέα, παραδείγματος χάριν, με την διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την συμμετοχή ιπτάμενων μέσων και πλοίων, καθώς επίσης και με την φιλοξενία σε Ελληνικό έδαφος όλων αυτών των μέσων δίνοντας στο Ισραήλ ένα επιπλέον τεράστιο πεδίο εκπαίδευσης του.

Εκπαίδευση που θα την χρησιμοποιήσει κατά του λαού της Παλαιστινης με την γνωστή βαρβαρότητα που το διακρίνει. Ακόμα και στον τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας πρέπει να υπάρχει συνεργασία, όπως καταδεικνύει το γεγονός στο αεροδρόμιο, αλλιώς δεν θα λειτουργούσαν έτσι οι μπράβοι του Ισραήλ και τον χειρισμό θα έκαναν οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας. Αντιμετώπισαν με την γνωστή σκληρότητα έναν απλό τουρίστα, όπως αντιμετωπίζουν τόσο τους Παλαιστίνιους εξεγερμένους, όσο και τους Ισραηλινούς που αποφασίζουν είτε να μην υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις, είτε να εναντιωθούν στην πολιτικές του Ισραηλινού κράτους. Για αυτό αποφασίσαμε να παρέμβουμε δυναμικά στον τομέα αναχώρησης πτήσεων της El-Al στο αεροδρόμιο.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ