Ο Παντελής Οικονόμου στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - iefimerida.gr

Ο Παντελής Οικονόμου στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως τελικά τα sms που έστελνε από το πρωί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, λίγο πριν την έναρξη των κρίσιμων συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έπιασαν τόπο. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Flash, o βουλευτής της συμπολίτευσης Παντελής Οικονόμου τάχθηκε κατά του ενδεχομένου μετοχοποίησης της ΔΕΗ. «Νομίζω ότι πέρα από το ποσοστό το οποίο έχει ήδη εισαχθεί και διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκχωρηθεί η πλειοψηφία και ο έλεγχος της ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου ο οποίος συχνά πυκνά διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η συζήτηση αυτή νομίζω ότι είναι άτοπη για μια πολιτική πλειοψηφία η οποία ψήφισε το μνημόνιο. Έχουμε ψηφίσει το μνημόνιο για ένα και μόνο λόγο, για να μη γίνει αναδιάρθρωση. Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης είναι ο πιο φτηνός τρόπος να μετακινούνται τα spreads πάνω και κάτω και να βγάζουν μερικοί λεφτά. Ακούγοντας αναδιάρθρωση και χωρίς να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, αναδιάρθρωση θεωρεί ότι είναι κάτι το οποίο θα τον γλιτώσει από τις δυσκολίες τις σημερινές. Ε, από τις δυσκολίες τις σημερινές δε θα τον γλιτώσει η αναδιάρθρωση, αντιθέτως είναι πολύ χειρότερη λύση και γι’ αυτό δεν την προκρίναμε κιόλας» ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Α΄Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ