Καναδάς: Η αστυνομία τα έβαλε με 2 πιτσιρίκες -Δεν τις άφησε να πουλήσουν λεμονάδα, επειδή δεν είχαν άδεια - iefimerida.gr

Καναδάς: Η αστυνομία τα έβαλε με 2 πιτσιρίκες -Δεν τις άφησε να πουλήσουν λεμονάδα, επειδή δεν είχαν άδεια

(Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ SEBASTIEN NOGIER)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύο κοριτσάκια είχαν την πιο απλή «επιχειρηματική» ιδέα. Η 7χρονη και η 5χρονη αδελφή της αποφάσισαν να πουλήσουν λεμονάδα σε περαστικούς, για να μαζέψουν χρήματα προκειμένου να πάνε κατασκήνωση.

Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει όμως οι δύο πιτσιρίκες στην Οτάβα ήταν η τυπολατρία κάποιων, που αποφάσισαν ότι πρέπει να κλείσουν την... επιχείρησή τους. Η 7χρονη Ελίζα Αντριους και η 5χρονη Αντέλα είχαν μόλις αρχίσει να πουλούν λεμονάδα, εκμεταλλευόμενες τη ζεστή ημέρα, έχοντας μαζέψει 52 καναδικά δολάρια σε μία ώρα.

Ομως, ένας περαστικός σταμάτησε και τις ρώτησε αν είχαν άδεια λειτουργίας για το κιόσκι τους. Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκε ένας αστυνομικός. «Ηταν ευγενικοί, αλλά μας είπαν ότι πρέπει να τα μαζέψουμε και να φύγουμε», είπε στην Toronto Star ο πατέρας των δύο κοριτσιών, Κέρτις Αντριους. Ο ίδιος προσφέρθηκε να πληρώσει επιτόπου ώστε να εξασφαλίσουν οι μικρές την άδεια, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. «Για τα παιδιά, ήταν λίγο τρομακτική εμπειρία, έχοντας μπροστά τους έναν άνδρα με μαύρη στολή», πρόσθεσε ο πατέρας.

Η υπόθεση πήρε έκταση στον Καναδά, με κάποιους να χαρακτηρίζουν στα social media την Οτάβα ως την πόλη στην οποία ξέχασαν τη διασκέδαση, ενώ κάποιοι πολιτικοί εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία προβάλλοντας την ιστορία αυτή ως παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση μπορεί να «πνίξει» την επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Οτάβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ