Το FBI δεν θα ασκήσει δίωξη στην Κλίντον για τα e-mails -Τράμπ: Στημένο το παιχνίδι - iefimerida.gr

Το FBI δεν θα ασκήσει δίωξη στην Κλίντον για τα e-mails -Τράμπ: Στημένο το παιχνίδι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στην Χίλαρι Κλίντον για τα e-mail που είχε στείλε, αποφάσισε το FBI. Μια εξέλιξη που πυροδότησε την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχολίασε ότι «το παιχνίδι είναι στημένο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι, ολοκληρώθηκε η έρευνα σχετικά με τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κόμι πρόσθεσε πως ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο καλείται να αποφασίσει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και ότι το FBI δεν θεωρεί πως θα πρέπει να διωχθεί η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, παρότι επέδειξε «ακραία αμέλεια».

«Δεν επιβάλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης», είπε ο Κόμι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αν και όπως επισήμανε ορισμένα από τα e-mail που έστειλε η Κλίντον χρησιμοποιώντας έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ήταν πράγματι διαβαθμισμένα «απόρρητα».

Η Κλίντον προσήλθε οικειοθελώς στα γραφεία του FBI στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, όπου έδωσε μια συνέντευξη διάρκειας τρεισήμισι ωρών.

Τραμπ: Στημένο το παιχνίδι

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα την απόφαση που ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.

Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, ο Τραμπ επισήμανε ότι το «σύστημα είναι στημένο».

«Πολύ-πολύ άδικο! Ως συνήθως, κακή κρίση», έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Τζέιμς Κόμι, ο επικεφαλής του FBI, σε συνέντευξη Τύπου. «Ο διευθυντής του FBI είπε πως η Ανέντιμη Χίλαρι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Καμιά κατηγορία. Ουάου!», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν θα συζητήσουν για την έρευνα του FBI Ομπάμα-Κλίντον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα συζητήσει με την Χίλαρι Κλίντον το θέμα της έρευνας του FBI σχετικά με την χρήση ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Χίλαρι Κλίντον, ενόσω εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών, επισήμανε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος εξαρχής πίστευε ότι είναι σημαντικό για το υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξαγάγει τη δική του έρευνα ανεξάρτητα από οποιασδήποτε μορφής αντιληπτή επιρροή από τον Λευκό Οίκο ή οποιοδήποτε άλλο φορέα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα μεταβαίνει την Τρίτη μαζί με την Χίλαρι Κλίντον, με το προεδρικό αεροσκάφος, στη Βόρεια Καρολίνα για να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον FBI e-mails
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ