Περιμένοντας τον GODOT: Παράσταση στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη - iefimerida.gr

Περιμένοντας τον GODOT: Παράσταση στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σκηνοθέτης Νατάσα Τριανταφύλλη επιλέγει το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη για να αναπτύξει τον απόκοσμο χώρο του Μπέκετ.

Ερωτώμενος για το νόημα και το στόχο του «Περιμένοντας τον Godot», ο Μπέκετ απαντά: «It’ all about Symbiosis». Ετσι ξεκινούν όλα.

Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η σκηνοθέτης επιστρέφει στο ήδη δοκιμασμένο χώρο με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, εκεί όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.

Περιμένοντας τον GODOT: Παράσταση στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη  | iefimerida.gr 0

Έχοντας στο πλευρό της τους ηθοποιούς Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Δημήτρη Μπίτο, Αντώνη Αντωνόπουλο και Αινεία Τσαμάτη, την Μόνικα στη σύνθεση του μουσικού τοπίου, τη Λένα Παπαληγούρα στη φωνή του νεαρού αγοριού και προσκαλώντας για δεύτερη φορά τον σταθερό συνεργάτη του Bob Wilson, Scott Bolman στους φωτισμούς, ετοιμάζει μία παράσταση που κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου.

Εν αναμονή
Ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν συναντιούνται σε ένα χώρο οικείο αλλά όχι συγκεκριμένο, κοντά σ’ ένα δέντρο. Συζητώντας ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν ότι βρίσκονται εκεί γιατί περιμένουν απλώς έναν άντρα, τον Γκοντό. Στη διάρκεια της αναμονής τους, έρχεται ο Πότζο, που έχει δεμένο με σκοινί τον Λάκυ, το δούλο του, τον οποίο πηγαίνει να πουλήσει στην αγορά. Ο Πότζο συζητάει με τον Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν για διάφορα θέματα βάζοντας τον Λάκυ να τους διασκεδάζει, διατάζοντάς τον να χορέψει, να σερβίρει, ακόμα και να σκεφτεί. Οι δύο τους φεύγουν, αφήνοντας τους άλλους δύο να περιμένουν. Να περιμένουν τον Γκοντό. Ένα νεαρό αγόρι, αναγγέλλει ότι ο Γκοντό δεν θα έρθει, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επομένη.

Σάμουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον GODOT, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138

Πρεμιέρα 14 Ιουλίου - Τρίτη με Κυριακή | Ώρα 21.30

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ