«Καυτό» βιβλίο από πρώην σύντροφο του Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει από το 2014 ότι δεν θα καταργήσει τα μνημόνια - iefimerida.gr

«Καυτό» βιβλίο από πρώην σύντροφο του Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει από το 2014 ότι δεν θα καταργήσει τα μνημόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, βιβλίο έγραψε και ο Ρούντι Ρινάλντι, πρώην μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί ο Γκάλμπρεϊθ να αναφέρεται στα όσα έγιναν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Ρινάλντι, ωστόσο, αναφέρεται σε όσα έγιναν πριν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία.

Οπως αναφέρει ο συγγραφέας, πολύ πριν από τις εκλογές του 2015 είχε αρχίσει η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επισημαίνει ότι «η περίοδος 2012-2014 χαρακτηρίστηκε από τη μεθοδική προσπάθεια λείανσης αιχμών και εγκατάλειψης ριζοσπαστικών στόχων».

Μάλιστα, κατά τον Ρινάλντι, η πολιτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε το βράδυ των ευρωεκλογών του 2014, καθώς δεν έθεσε θέμα αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά επιδίωξε κυβέρνηση συνεργασίας με το σχέδιο του «προωθητικού συμβιβασμού».

Μεταξύ άλλων ο Ρούντι Ρινάλντι αποκαλύπτει και ένα ακυκλοφόρητο κείμενο ομάδας εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γιάννη Δραγασάκη όπου τον Αύγουστο του 2014 περιγράφονται τα δύο σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της «διαπραγμάτευσης χωρίς σύγκρουση» και αυτό της «μονομερούς κατάργησης των Μνημονίων» που οδηγούσε σε ρήξη. Από αυτά τα δύο, όπως αναφέρει, προτιμήθηκε το πρώτο, αυτό της διαπραγμάτευσης χωρίς σύγκρουση.

Ακόμη, αποκαλύπτει μια ακυκλοφόρητη επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Οκτώβριο του 2014, όπου αναλύονται λάθη και προβλήματα της πολιτικής και της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τη διακυβέρνηση. Σε αυτήν ο κ. Ρινάλντι επισημοποιεί την πλήρη διαφοροποίησή του προς την ασκούμενη πολιτική, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη ανησυχία του και για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη ρευστή διεθνή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο η απάντηση που έλαβε από τον νυν πρωθυπουργό σε συνάντηση της ΚΟΕ τον Οκτώβριο του 2014 ήταν «αργά διαλέξατε να διαφωνήσετε...». Ακόμη σε αυτήν τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι θα προχωρήσει απαρέγκλιτα στην εφαρμογή του σχεδίου «180-120» για τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόκληση εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρούντι Ρινάλντι ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ