Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στην Πάτμο -Γλυπτά του κοσμούν πλατείες σε Βρυξέλλες και Κίνα - iefimerida.gr

Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στην Πάτμο -Γλυπτά του κοσμούν πλατείες σε Βρυξέλλες και Κίνα

Κίνα: COSMICON έργο ύψους 12μ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα υπερμεγέθη γλυπτά αλλά και μικρότερα ζωγραφικά του Κωστή Γεωργίου ταξιδεύουν στην Πάτμο.

Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου σε έκθεση του στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts.
Έργα μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων τα οποία μας προσκαλούν στο εικαστικό, αναγνωρίσιμο σύμπαν του Κωστή Γεωργίου.

Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στην Πάτμο -Γλυπτά του κοσμούν πλατείες σε Βρυξέλλες και Κίνα  | iefimerida.gr 0

Έντονοι χρωματισμοί, με τα μπλε και κόκκινα να κυριαρχούν, φιγούρες άλλοτε οικείες και άλλοτε επίτηδες γκροτέσκες και αλληγορικές μέσα από μια εντελώς προσωπική, σουρεαλιστική διάθεση. Οι ταύροι του κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αποπνέοντας τη ζωοποιό ενέργεια και δυναμική του καλλιτέχνη.

Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στην Πάτμο -Γλυπτά του κοσμούν πλατείες σε Βρυξέλλες και Κίνα  | iefimerida.gr 1

Δεν λείπουν και πιο καλοκαιρινά θέματα, πλοία, νεκρές φύσεις, φρούτα, κολυμβητές και θάλασσες. Η διάθεση στους καμβάδες του Κωστή Γεωργίου είναι εκρηκτική. Αποτέλεσμα της δυνητικής μάχης του δημιουργού με την έμπνευση του.

Ο ζωγράφος, ο οποίος παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια πολυσχιδή δραστηριότητα στο εξωτερικό με πολλαπλές ατομικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα, εκθέτει σε γκαλερί οκτώ χρόνια μετά την προηγούμενη του έκθεση στην Αθήνα και δύο χρόνια μετά την μεγάλη έκθεση του στο Μουσείο Μπενάκη.

Εργα του τραβούν το μάτι του περαστικού
Το τελευταίο διάστημα ο Κωστής Γεωργίου έδωσε έμφαση στην τοποθέτηση έργων του μνημειακών διαστάσεων σε δημόσιους χώρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

  • Συγκεκριμένα το γλυπτό ANATASIS ένα δυναμικό σύμπλεγμα 7 χορευτών- ακροβατών, οι οποίοι συνθέτουν μια δυναμική πρόταση που παραπέμπει στην ανάταση, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Βούλας.
  • Το γλυπτό του ECVOUS που αποτελείται από δύο ψηλά τετράποδα σε χρυσό και κόκκινο χρώμα στην Βουλιαγμένη. 
  • Άλλα έργα του μνημειακών διαστάσεων, είναι η σύνθεση COSMICON ύψους 12 μέτρων που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Vanke στην Κίνα, μαζί με δύο ακόμα γλυπτά του, το πέντε μέτρων KELYPHOS και το οκτώ μέτρων ECVOUS, καθώς και το GALILEO που βρίσκεται στην reception του St Elizabeth Hospital στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο εγκαινιάζεται στις 9 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. παρουσία του καλλιτέχνη. Διάρκεια εως τις 21 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κωστής Γεωργίου πάτμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ