ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση για τη σήμανση των προϊόντων αγροτοδιατροφής - iefimerida.gr

ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση για τη σήμανση των προϊόντων αγροτοδιατροφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδρυση και λειτουργία φορέα για τη σήμανση των προϊόντων αγροτοδιατροφής που προέρχονται από μικρές παραγωγικές μονάδες και μοναστηριακά εργαστήρια προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Η σήμανση προϊόντων αγροδιατροφής θα δώσει σημαντική υπεραξία στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μικρών παραγωγών και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας. Την πρόταση αυτή συζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη. Τα ασφαλιστικά των αγρεργατών και των μικρομεσαίων, που χάνοντας την επιχείρησή τους βρίσκονται σε ανεργία καθώς και προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τυποποίησης και μεταποίησης του τομέα της αγροδιατροφής ήταν στο τραπέζι της συζήτησης. Ιδιαίτερα η συνεργασία εστιάστηκε στην πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για ίδρυση και λειτουργία φορέα ιδιωτικού δικαίου για την σήμανση αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από μοναστηριακά εργαστήρια και αντίστοιχα μικρών παραγωγικών μονάδων.

Η ΓΣΕΒΕΕ ετοιμάζει πρόταση που θα υποβληθεί στα συναρμόδια Υπουργεία για επεξεργασία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης υπογράμμισε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας στον αγροδιατροφικό τομέα είναι και πρέπει να επιμείνουμε σ΄ αυτά : η ποιότητα με ενσωμάτωση καινοτομίας, η πιστοποίηση και η επωνυμία των προϊόντων μας, με πολιτικές εξωστρέφειας. Στα πλαίσια αυτά η σήμανση της προέλευσης των προϊόντων αγροδιατροφής είναι σαφές ότι έχει θετική συμβολή και στην κατεύθυνση αυτή έχει τις συνέργειες του Υπουργείου στο πλαίσιο συναρμοδιοτήτων του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΣΕΒΕΕ σήμανση αγροτικά προϊόντα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ