Σαν σήμερα πουλήθηκε από τον Τόμας Κουκ το πρώτο πακέτο διακοπών -Προσέφερε σάντουιτς και τσάι - iefimerida.gr

Σαν σήμερα πουλήθηκε από τον Τόμας Κουκ το πρώτο πακέτο διακοπών -Προσέφερε σάντουιτς και τσάι

φωτογραφία: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δημοφιλές ταξιδιωτικό γραφείο Τόμας Κουκ επί 175 χρόνια δημιουργεί και πουλάει πακέτα διακοπών.

Σαν σήμερα το 1841 πουλήθηκε από τον Τόμας Κουκ το πρώτο πακέτο διακοπών, το οποίο περιελάμβανε και διατροφή. Τότε μόνο λίγοι είχαν αυτό το προνόμιο.
Σήμερα τα πακέτα διακοπών του απευθύνονται σε εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο.

Σαν σήμερα πουλήθηκε από τον Τόμας Κουκ το πρώτο πακέτο διακοπών -Προσέφερε σάντουιτς και τσάι  | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: wikipedia

Ολα ξεκίνησαν από ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τσάι. Αυτή ήταν η προσφορά του πρωτοπόρου στην διοργάνωση πακέτων διακοπών Τόμας Κουκ. Τα μακρινά ταξίδια τότε ήταν προνόμιο της οικονομικής και πνευματικής ελίτ. Για τους αγρότες, τους εργάτες και τους μικρομεσαίους υπαλλήλους ένα Σαββατοκύριακο σε μια κοντινή εξοχή αρκούσε.
Στην πρώτη του εκδρομή, με το άνοιγμα του σιδηρόδρομου στην περιοχή, πήρε μαζί του μία ομάδα για ένα ταξίδι 11 μίλια μακριά. Σχεδόν ένα μήνα μετά κανόνισε ταξίδι από το Λέστερ στο Λίβερπουλ και τον επόμενο χρόνο από το Λέστερ στη Σκωτία. Μέσα στο 1860, μπορούσε πλέον να κανονίζει ταξίδια σε Ιταλία, Αίγυπτο και Αμερική.
Ο Τόμας Κουκ χρέωνε ένα σίλινγκ στους πρώτους πελάτες για τα λίγα χιλιόμετρα που έκαναν με το τρένο από το Λέτσεστερ στο Λοουτσμπόρο και τους υποδεχόταν με μουσική πνευστών οργάνων.

Σαν σήμερα πουλήθηκε από τον Τόμας Κουκ το πρώτο πακέτο διακοπών -Προσέφερε σάντουιτς και τσάι  | iefimerida.gr 1

φωτογραφία: wikipedia

Το 1872 μπήκε ως συνέταιρος και ο γιος του, όταν πλέον το πρακτορείο τους διέθετε και μαγαζάκι με ταξιδιωτικά βιβλία, τηλεσκόπια και αθλητικά.

Σήμερα ο όμιλος Τόμας Κουκ διαθέτει 92 αεροπλάνα και 200 ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW τη δεκαετία του 1960 ο Γιόζεφ Νέκερμαν έφερε τα ταξιδιωτικά πακέτα στη Γερμανία. Οι προσφορές περιελάμβαναν ταξίδια με το αεροπλάνο στη Μαγιόρκα. Ο Νέρκερμαν σήμερα είναι ο κύριος Γερμανός εταίρος του ομίλου Κουκ, ο οποίος απασχολεί 22.000 εργαζομένους, 92 αεροπλάνα και 200 ξενοδοχεία.

Τα ταξιδιωτικά πακέτα αγαπήθηκαν από τον κόσμο, ωστόσο τελευταία παρατηρείται μία στροφή του κόσμου στο να οργανώνει τα ταξίδια του μόνος.
Σήμερα το 42% των διακοπών αποτελούν τα οργανωμένα από ταξιδιωτικά πρακτορεία, η διάρκεια των οποίων είναι το λιγότερο πέντε ημέρες. Πριν από δέκα χρόνια το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 48%. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι περιορίστηκε η ταξιδιωτική αγορά. Αντίθετα γνωρίζει μεγάλη άνθηση εάν σκεφθεί κανείς μάλιστα πως φέτος έχουν σχεδιαστεί 69 εκατομμύρια ταξίδια, ενώ πριν από δέκα χρόνια ο ίδιος αριθμός ήταν 60 εκατομμύρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της DW.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ταξιδιώτες πλέον προτιμούν οι διακοπές τους να έχουν προσωπικό και όχι μαζικό χαρακτήρα, ενώ λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων το ενδιαφέρον των τουριστών στρέφεται προς Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Thomas Cook πακέτα διακοπών ταξίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ