Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απεργούν με το... καλημέρα -Από 12/9 - iefimerida.gr

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απεργούν με το... καλημέρα -Από 12/9

Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαμαρτυρία τους για τις λιγότερες μεταθέσεις στα χρονικά της εκπαίδευσης εξέφρασαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν απεργίες με το... καλημέρα της επομένης σχολικής χρονιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν 4.056 αιτήσεις μετάθεσης δασκάλων και νηπιαγωγών και ικανοποιήθηκαν μόλις 356.

Συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας για την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων, τα οποία φέτος θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Επιπροσθέτως, τις πρώτες δέκα ημέρες του Σεπτεμβρίου οι σύλλογοι όλης της χώρας θα συνεδριάσουν επί της εισήγησης του Δ.Σ. για απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας με επαναλαμβανόμενη μορφή.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, η οποία συνεχίζει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, και με τον νέο τύπο ολοήμερου σχολείου οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών και στη μετακίνηση μονίμων εκπαιδευτικών, καθώς και της εγκυκλίου για τα νηπιαγωγεία, που οδηγεί στο κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 24ωρη απεργία δάσκαλοι νηπιαγωγοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ