Το πρώτο δείγμα της Εθνικής μπάσκετ - Τα θετικά και αρνητικά κόντρα στο Ιράν

Το τελικό σκορ τα λέει όλα. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε μια πολύ δυνατή προπόνηση απέναντι στο Ιράν, φτάνοντας στην επικράτηση με σκορ 78-53, όμως το ματς χρησίμευσε περισσότερο για κάποια ασφαλή συμπεράσματα του Φώτη Κατσικάρη ενόψει της συνέχειας.

Τα κενά στην άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ίσως το μοναδικό μελανό σημείο, στην εικόνα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, στο πρώτο παιχνίδι του Προολυμπιακού τουρνουά κόντρα στο Ιράν.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να απειλήσει, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη άργησαν να βρουν ρυθμό στην άμυνα, επιτρέποντας ορισμένους εύκολους πόντους στους παίκτες του Μπάουερμαν.

Επιθετικά, η ομάδα έδειξε να έχει αρκετές λύσεις. Τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε βελτιωμένος στο μακρινό σουτ ενώ ο αδερφός του, Θανάσης προσφέρει ενέργεια που όμοιά της είχε χρόνια να φανεί στη γαλανόλευκη.

Μπουρούσης και Κουφός δεν πάτησαν το πόδι στο γκάζι όμως και πάλι ήταν εμφανές πως όταν βρεθούν στο «πικ» τους, δύσκολα θα αντιμετωπιστούν.

Στα συν, η παρουσία του Περπέρογλου, ο οποίος πήρε προσπάθειες ενώ ο Κατσικάρης φαίνεται ότι έχει δουλέψει αρκετά στην πίεση της άμυνας, η οποία άλλωστε «χάρισε» και 17 κλεψίματα στη διάρκεια του αγώνα.

Ενόψει των επόμενων αγώνων, τα οποία θα είναι βέβαια και πιο δύσκολα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δουλέψει σίγουρα περισσότερο στην άμυνα και στον συγχρονισμό των μαρκαρισμάτων, εκεί όπου άλλωστε θα χρειαστούν και λιγότερα λάθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ