Παιχνίδια Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-Ρωσίας στη Μεσόγειο -Σκηνές ναυμαχίας ανάμεσα σε δύο πολεμικά πλοία [βίντεο] - iefimerida.gr

Παιχνίδια Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-Ρωσίας στη Μεσόγειο -Σκηνές ναυμαχίας ανάμεσα σε δύο πολεμικά πλοία [βίντεο]

Φωτογραφία: youtube/RT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις 17 Ιουνίου με ένα περιστατικό «ναυμαχίας» που σημειώθηκε στην ανατολική Μεσόγειο και θύμισε εποχές Ψυχρού Πολέμου.

Εμπλεκόμενα πλοία ήταν το αμερικανικό αντιτορπιλικό Gravely και το ρωσικό Yaroslav Mudry.

Σύμφωνα με τους Ρώσους το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ «έκλεισε» το ρωσικό πλοίο σε απόσταση 60-70 μέτρων από την αριστερή πλευρά.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως το ρωσικό πλοίο δεν προχώρησε σε κανένα επιθετικό ελιγμό σε αντίθεση με το αμερικανικό πλοίο.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως το ρωσικό πλοίο πλησίασε σε πολύ κοντινή απόσταση την πρύμνη του Gravely και ενώ από το αμερικανιοκό αντιτορπιλικό ζήτησαν κατ' επανάληψη από τους Ρώσους να διατηρήσουν μια ασφαλή απόσταση, εκείνοι συνέχισαν τους επικίνδυνους ελιγμούς.

Βίντεο: RT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ