Βενιζέλος: Κινείται διαδικασία κατά της Ελλάδας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως με την Πολωνία - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Κινείται διαδικασία κατά της Ελλάδας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως με την Πολωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιστολή του επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ δεν είναι επιστολή αλληλογραφίας, είναι προειδοποίηση ότι κινείται διαδικασία κατά της χώρας με την Ελλάδα να ακολουθεί το δρόμο της Πολωνίας.

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος υπενθύμισε ότι Ουγγαρία και Πολωνία έχουν ανάλογες εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για την Πολωνία κινήθηκε το άρθρο 7 το οποίο θεωρείται ως προθάλαμος διαδικασίας λήψης κυρώσεων σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η χώρα καταπατά τις αρχές του κράτους δικαίου. «Πρόκειται για μια βαριά και σκληρή διαδικασία για την Πολωνία, ενώ από πίσω έρχεται και η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Όταν ο αρμόδιος επίτροπος λέει ότι υπάρχουν παραβιάσεις, έχει παραβιαστεί το Ενωσιακό Δίκαιο» τόνισε, ενώ εξήγησε ότι η επιστολή του επιτρόπου της Κομισιόν δεν αφορά στο διαγωνισμό των αδειών αλλά στις τεχνικές προϋποθέσεις και στην χωριτικότητα του φάσματος.

Παράλληλα τόνισε ότι «το ΕΣΡ είναι μια από τις πέντε συνταγματικά προβλεπόμενες ανεξάρτητες αρχές δεν είναι έρμαιο στις διαθέσεις του νομοθέτη, ο έλεγχος του κράτους ασκείται μέσω του ΕΣΡ, και η αφαίρεση της αρμοδιότητας και η μεταφορά της στον υπουργό είναι κατάφωρα αντισυνταγματική». «Είναι προκλητικά αντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων» σχολίασε.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι τέσσερις άδειες δεν προκύπτουν επιστημονικά από πουθενά, και χαρακτήρισε παντελώς αβάσιμη τη μελέτη του πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, «ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε ερώτησή μου στη Βουλή για το πόσες άδειες χωρά το φάσμα απάντησε αυθόρμητα ‘‘με άνεση όχι περισσότερες από 10’’».

«Το ΕΣΡ λειτουργεί ήδη από τη δεκαετία του ’90 και απέκτησε συνταγματική υπόσταση στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 στο οποίο ήμουν εισηγητής» είπε.

Για τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Σχέδιο Β. «Δείχνουν τι αποφύγαμε εκεί που η Ελλάδα είχε αρχίσει να αλλάζει κλίμα και να ανακάμπτει... Πήγαμε στα καλά καθούμενα να γίνουμε χώρα της Λατινικής Αμερικής», δήλωσε ενώ σημείωσε ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη ανέρχεται σε δεκάδες δισ. υπενθυμίζοντας την εκτίμηση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ που έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 δισεκ. ευρώ. «Εδώ βλέπουμε και ζητήματα ελευθέριων και δημοκρατιας... Δεν κρατικοποιείς κεντρική τράπεζα και κάνεις νέο νόμισμα έτσι απλά... Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε βία» είπε.

Εκλογικός νόμος
«Δεν πρόκειται για εκλογικό νόμο, αλλά για πρωτοβουλία αλλαγής εντυπώσεων και πεδίου συζήτησης ενώ έχουμε κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης», είπε αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο. «Οι συζητήσεις γίνονται τυχοδιωκτικά και επιπόλαια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ