Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε... γλυκοπατάτα -Σε σατιρικό παιδικό βιβλίο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε... γλυκοπατάτα -Σε σατιρικό παιδικό βιβλίο [εικόνες]

Φωτογραφία: amazon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνας Αμερικανός ευθυμογράφος και κωμικός παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ, πρωταγωνιστή σε παιδικό βιβλίο, με την μορφή... γλυκοπατάτας.

Ο Μάικλ Ιαν Μπλακ είχε την έμπνευση να κάνει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα πρωταγωνιστή σε ένα σατιρικό βιβλίο για τα παιδιά, που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, παρουσιάζοντάς ως… γλυκοπατάτα.

Το «A Child's First Book of Trump» («Το πρώτο παιδικό βιβλίο για τον Τραμπ») απεικονίζει τον Ντόναλντ Τραμπ με χρώμα δέρματος σε «έντονο πορτοκαλί», «στρογγυλό» πρόσωπο και «ατίθασα μαλλιά».

Το όνομά του ήρωα; «Αμερικάνος Τραμπ». Πέρα από το τι είναι γλυκοπατάτα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως έχει «θλιβερά ατροφικά» άκρα, σύμφωνα με το βιβλίο που εκδίδει ο οίκος Simon & Schuster.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε... γλυκοπατάτα -Σε σατιρικό παιδικό βιβλίο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο ήρωας ζει στις οθόνες της τηλεόρασης, τρέφεται με δολάρια και θέλει να επιθέτει το όνομά του σε ο,τιδήποτε αγγίζει. Ο συγγραφέας για να σταματήσει η «επιδρομή» του συγκεκριμένου πλάσματος προτρέπει στα παιδιά να κλείσουν την τηλεόραση, για να μην βλέπουν αυτό το γεμάτο αλαζονεία, επάρκεια και άτοπο θόρυβο χαρακτήρα.

Διότι το «Americus Trumpus» έχει μια αδυναμία:

«Το να αδιαφορήσετε για τον Τραμπ, είναι ο μεγαλύτερος φόβος του».

«Χωρίς το χάος, συρρικνώνεται ώσπου να γίνει ένας θλιβερός πορτοκαλί δίσκος» εξηγεί ο συγγραφέας.

Εάν το κόλπο αυτό δεν λειτουργήσει, «αναμένω ότι δεν θα υπάρχει Τραμπ βορειότερα» συμπεραίνει ο ίδιος, ενώ το κείμενο συνοδεύει η εικόνα των Αμερικανών, με τις βαλίτσες στο χέρι, να κατευθύνονται μαζικά προς τα σύνορα με τον Καναδά.

«Γράφτηκε με το στυλ ενός παιδικού βιβλίου, όμως πιστεύω ότι πρόκειται κυρίως για ένα βιβλίο για ενήλικες» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Ρόζενταλ, που ανέλαβε την εικονογράφηση του βιβλίου.

«Επιχείρησαν (να τον αποτυπώσω) με κάθε μορφή και σχήμα. Αυτή η μορφή της γλυκοπατάτας ήταν η πιο διασκεδαστική» επισήμανε ο καλλιτέχνης.

Στόχος ήταν το βιβλίο να κυκλοφορήσει πριν από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα διεξαχθεί από την 18η έως την 21η Ιουλίου στο Κλίβελαντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε... γλυκοπατάτα -Σε σατιρικό παιδικό βιβλίο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή φωτογραφιών: books.simonandschuster. com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ