Η νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα και διαρκεί 7 ώρες - iefimerida.gr

Η νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα και διαρκεί 7 ώρες

φωτογραφίες: @Marilena_Stafylidou
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιερωμένη στη Βρετανή θεατρική συγγραφέα Σάρα Κέιν είναι η νέα παράσταση-περφόρμανς του Γιάννη Κακλέα.

«Ψύχωση 4:48- Κοίταξέ με» ο τίτλος της και την παρουσιάζει 8 και 9 Ιουλίου στο Πειραιώς 260.

Μετά το περσινό ολονύχτιο του εγχείρημα, ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε ένα δρώμενο 7 ωρών, χωρίς διάλειμμα, που θα ξεκινήσει μετά τα μεσάνυχτα.
Οι θεατές εισέρχονται σε έναν κόσμο φτιαγμένο από τα βιώματα της συγγραφέως, τις επιρροές της και φυσικά τα ίδια της τα έργα.
Ο λόγος, η εικόνα, ο χορός και η αλληλεπίδραση ερμηνευτών-θεατών δημιουργούν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, όπου το ασυνείδητο έχει τον πρώτο λόγο, ενώ η πρώτη λέξη του έργου «Ψύχωση 4:48» ακούγεται στις 4:48 ακριβώς.
Το Ψύχωση 4:48, το τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν είναι ένα ψυχολογικό παραλήρημα ενός προσώπου πριν την αυτοκτονία. Ενα παραλήρημα που συμβαίνει στις 4:48.

Η νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα και διαρκεί 7 ώρες  | iefimerida.gr 0

​Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας. Παίζουν: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Πέτρος Γεωργοπάλης, Νατάσα Ζαγκλή, Μαρίκα Θεοδωροπούλου, Στέργιος Κοντακιώτης, Αθανασία Κουρκάκη, Ηρώ Λέφα, Λήδα Μανουσάκη, Έλενα Μεγγρέλη, Σοφία Μιχαήλ, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Σοφία Πριόβολου, Αναστασία Στυλιανίδη, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Κωνσταντίνος Φρίγας-Ματσούκας, Βικτώρια Φώτα.

Η συγγραφέας έγραψε το έργο το 1998 λίγους μήνες πριν την αυτοκτονία της, τον Φεβρουάριο του 1999.

Σε πόσα μοιάζουμε και σε πόσα διαφέρουμε από τη Σάρα Κέιν; Πόσα νομίζουμε ότι ξέρουμε γι’ αυτήν; Θεατές, ερασιτέχνες και ηθοποιοί καλούνται να το διαπιστώσουν σε μια «ολονυκτία» προς τιμήν της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Κακλέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ