Κατσέλη στο CNBC: Τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν - iefimerida.gr

Κατσέλη στο CNBC: Τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομίζω ότι τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν, δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για επιστροφή της πολιτικής σταθερότητας.

«Η χώρα έχει επιστρέψει στην πολιτική σταθερότητα και οι φόβοι για το Grexit βρίσκονται πίσω μας» τόνισε η κ. Κατσέλη, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με την ίδια, η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας και σταθερότητας, καθώς «το επόμενο διάστημα θα δούμε θετικά σημάδια στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων».

Πάντως, παραδέχθηκε ότι «η κρίση είναι ακόμη μαζί μας», καθώς η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι πολίτες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

«Οι τράπεζες έχουν την ευθύνη να τονώσουν την οικονομία, και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι αποκομμένες τελείως από τις πηγές ρευστότητας» πρόσθεσε στη συνέχεια. Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), υποστήριξε ότι έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα, τα οποία στοχεύουν στη μείωση τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνουν «πολλά περισσότερα ακόμα» - ιδίως όσον αφορά τα εταιρικά χαρτοφυλάκια , όπως είπε πρόσθεσε: «Ας μην ξεχνάμε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν στο 4,5% του συνόλου των δανείων πριν το 2007-2008 και τώρα είναι στο 43%. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κρίσης και της μειωμένης ζήτησης. Βασική μας προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και η τόνωση της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατσέλη CNBC κόκκινα δάνεια κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ