Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας - iefimerida.gr

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απεργιακό κλοί θα βρεθεί σήμερα ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αντιδρούν στις μειώσεις μισθών λόγω του νέου μισθολογίου στο δημόσιο και της αύξησης της φορολογίας, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στα ασφαλιστικά ταμεία. Την συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Κλειστά θα είναι και τα δικαστήρια.

Ταλαιπωρία περιμένει και το επιβατικό κοινό καθώς ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Όσον αφορά τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ, και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 21:00.

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (5:00 π.μ. της Παρασκευής). Τα Τρόλεϊ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται περίπου 1 ώρα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ τα οχήματα αρχίζουν να αποσύρονται έως και 1 ώρα νωρίτερα.

Τα πλοία δεμένα στα λιμάνια

Καθηλωμένα και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, που θα ξεκινήσει από τις 00:01 μέχρι τις 24:00. Έτσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Στο έδαφος τα αεροσκάφη
Ούτε τα αεροπλάνα θα πετάξουν καθώς η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

  • ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο
  • Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά
  • Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00
  • Τα τρόλεϊ από τις 08:00 έως τις 22:00
  • Ο ΗΣΑΠ από τις 09:00 ως τις 21:00 αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ