Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, θα ορκιστεί υπουργός Επικρατείας και θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο κ.Καψής σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και διετέλεσε διευθυντής στα «ΝΕΑ» και στο «ΒΗΜΑ» και είναι γιος του πρώην υπουργού και διευθυντή των «ΝΕΩΝ» Γιάννη Καψή και αδερφός του Μανώλη Καψή, παρουσιαστή του Μέγκα.

Επίσης, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αναλαμβάνουν:

- Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο κ. Χαρδούβελης διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ.Σημίτη που κατοικοέδρευε στο μέγαρο Σταθάτου. Μετά την αποχώρηση Σημίτη εργάστηκε στην Eurobank. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993), και διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε και αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (τότε ΕΜΙ). Διετέλεσε Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000), όπου αναβάθμισε τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης, δημιούργησε τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων, την ομάδα Διαχείρισης Ενεργητικού-Παθητικού, καθώς και την ομάδα Σχέσεων με τους Επενδυτές της Τράπεζας. Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, στο ΔΣ του οποίου ήταν μέλος (1997-2000). Υπήρξε, επίσης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στην Ένωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών στις επιτροπές Οικονομικής & Νομισματικής Ανάλυσης και Νομισματικής Ενοποίησης (1996-2000), καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000).

-Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ο γιός του εκδότη του ΔΟΛ κ. Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας, ανέλαβε σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και αναμένεται να ανακοινωθεί οσονούπω και η υποψηφιότητα του στην Α' Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ