Στις 10 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο Φωτόπουλος για την κατάληψη - iefimerida.gr

Στις 10 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο Φωτόπουλος για την κατάληψη

Στις 10 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο Φωτόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η δίκη του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου. Μαζί του θα δικαστούν και 9 ακόμα συνδικαλιστές της ΔΕΗ, αλλά και 5 πολίτες που συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες στην κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση της διοίκησης της ΔΕΗ, η οποία κατήγγειλε την κατάληψη ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση να εποπτεύσει της προκαταρκτικής εξέτασης αναθέτοντας τη διενέργειά της στην αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι τελικά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας και ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον και το αδίκημα της αντίστασης.

Η δίκη είχε αναβληθεί, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ήθελαν να δικαστούν «εδώ και τώρα», λόγω απουσίας των περισσοτέρων μαρτύρων τόσο από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ, όσο και από την αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα, αλλά άσκησαν νόμιμο δικαίωμά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ