Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι συχνά για γέλια [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι συχνά για γέλια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μας λένε όλοι ότι πρέπει να επωφεληθούμε από την σεξουαλικότητά μας. Ναι, αλλά πρέπει πρώτα να βρεθεί ο κατάλληλος/η. Είναι κάτι το πολύπλοκο; Όχι απαραίτητα.


Για να βρει κάποιος έναν παρτενέρ δεν χρειάζεται να ψάχνει στο δρόμο μεταξύ 5-7 ή να ανακαλύψει τον τροχό. Σήμερα, όπως πάντα, ο τρόπος είναι ένας: ο χώρος εργασίας, ο κύκλος των φίλων, το μπαρ, η ντισκοτέκ, το ίντερνετ.
Αλλά τι σημαίνει το πρώτο ραντεβού για όλους εμάς; Για τις γυναίκες σίγουρα σημαίνει χτένισμα, χαλάουα. Για τους άντρες σίγουρα σημαίνει επιλογή μαγαζιού και λογαριασμός στο τέλος.

Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι συχνά για γέλια [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Πράγματι, το πρώτο ραντεβού υπακούει γενικά σε παραδοσιακά κλισέ: εκείνος ζητάει, εκείνη υπακούει. Η ανδρική πρωτοβουλία επιτρέπει στη γυναίκα να εγκαταλείψει την ευθύνη και αυτό της επιτείνει την εικόνα «αντικείμενο του πόθου». Κι αυτή η συνταγή ακολουθείται από όλους. Γιατί;
Διότι το πρώτο ραντεβού δεν χρησιμεύει για να πρωτοτυπήσει κάποιος αλλά για να καθησυχάσει, για να δείξει ότι γνωρίζει τους κανόνες.
Ας τα πάρουμε από την αρχή: δύο άτομα που δεν γνωρίζονται, ή γνωρίζονται πολύ λίγο, αποφασίζουν να τελειώσουν τη νύχτα μαζί. Δηλαδή να βρεθούν στο κρεβάτι γυμνοί, σε έναν κλειστό χώρο, τον οποίο ο ένας τουλάχιστον δεν γνωρίζει. Πρέπει λοιπόν να θέσει το σώμα του στη διάθεση του άλλου και, αν αυτό είναι δυνατόν, να αποκοιμηθεί μπροστά στον ή στην άγνωστη. Αυτή και μόνο η σκέψη κάνει πολλούς ανθρώπους να τρέμουν από φόβο. Το ένστικτο επιβίωσης ουρλιάζει μέσα τους «Μα τι κάνεις, τρελάθηκες;».

Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι συχνά για γέλια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε αυτό το σημείο οι κώδικες πιάνουν δουλειά. Επειδή υπάρχει ρίσκο πρέπει να εξασφαλίσουμε τα νώτα μας. Ετσι, το πρώτο ραντεβού γίνεται σε δημόσιο χώρο, οι δύο μοιράζονται τον άρτο και τον οίνο. Αυτός είναι ο βασικός κώδικας. Οι δύο συζητούν για τα χόμπι τους, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Αποφεύγουν συστηματικά τα θέματα όπως η πολιτική, η θρησκεία, η υγεία, γιατί απλά αυτό δεν συνηθίζεται.
Ακόμη κι αν σε ένα πρώτο ραντεβού δεν υπάρχει συμφωνία, η απλή εφαρμογή των κωδικών αρκεί. Εκείνος θα κρατάει την τραπεζική του κάρτα αδέξια, και θα παρακαλάει εκείνη να μοιραστούν το γλυκό (οι άντρες τρώνε περισσότερο όταν φλερτάρουν, οι γυναίκες έχουν τάση να μειώνουν τη δόση).
Οσο διαρκεί αυτή η υποχρεωτική φάση, όλα έχουν ξανασυμβεί: της εγγίζει το γόνατο κατά τύχη, περνάει το χέρι στους ώμους της ή στη μέση της, ένα φιλί χωρίς γλώσσα, δεύτερο φιλί πιο παθιάρικο.

Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι συχνά για γέλια [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Όταν δύο άτομα έχουν αποφασίσει να ζήσουν αυτές τις στιγμές με αυτούς τους κώδικες είναι γιατί κατά 95% έχουν πειστεί για τη συνέχεια. Επομένως, για να αποτύχει ένα πρώτο ραντεβού πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πολύ.
Η πρώτη νύχτα υπακούει στους ίδιους κανόνες: πρέπει να το πάρει κάποιος απόφαση ότι η κορύφωση δεν φτάνει όπως πρέπει. Ενώ οι περισσότεροι άνδρες είναι έτοιμοι να απογειωθούν με την καινούρια παρτενέρ τους, μόνο το 10% των γυναικών γνωρίζει την απόλαυση, στο πρώτο ραντεβού. Ισως την γνωρίζουν στο τέταρτο και βάλε. Ποιος φταίει; Κανείς. Την πρώτη νύχτα πρέπει να επιβιώσεις, όχι απαραίτητα να το απολαύσεις. Εξάλλου το πρώτο ραντεβού δεν είναι απλό: 4 ώρες να συζητάς, δύο ώρες για πρώτη στενή γνωριμία, πρέπει να ξυπνήσεις πρωί γιατί δουλεύεις…
Ποιος είναι ο στόχος του πρώτου ραντεβού; Στον άνδρα να κρατήσει τρία λεπτά για να μη θεωρηθεί αγενής, στη γυναίκα να μην πέσει σε κάποιον παρανοϊκό ώστε να μπορέσει να επαναλάβει την πρώτη νύχτα με περισσότερη εμπιστοσύνη… Στην πραγματικότητα το πρώτο ραντεβού δεν υφίσταται. Το πρώτο ραντεβού δεν είναι παρά τα διόδια για το δεύτερο ραντεβού. Για την πραγματική συνάντηση.

(Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία Και ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα)

Γιατί το πρώτο ραντεβού είναι συχνά για γέλια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρώτο ραντεβού γέλια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ