Οι Ελληνες που δούλεψαν με την Ζάχα Χαντίντ κάνουν προτάσεις για την Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ελληνες που δούλεψαν με την Ζάχα Χαντίντ κάνουν προτάσεις για την Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ζευγάρι στη ζωή και τη δουλειά. Από το Λονδίνο όπου ζουν τα τελευταία χρόνια οι δύο αυτοί Έλληνες αρχιτέκτονες δείχνουν ότι παρά το νεαρό της ηλικίας τους μπορούν να κάνουν πράγματα που κινούν το ενδιαφέρον, είτε πρόκειται για σπίτια είτε για αγαλματένιους πύργους στο κέντρο της Αθήνας!

Πρόσφατα μετακόμισαν στο νέο τους γραφείο στο Λονδίνο, όπου περίοπτη θέση καταλαμβάνει ένα τμήμα του London Iconic Pavillion, που σχεδίασαν για την Intralot. Αυτό το καμπυλωτό κέλυφος, μαζί με τις νέες τους δουλειές και φυσικά το ολοκαίνουριο «στρατηγείο» τους, είναι σημάδια έντονης κινητικότητας για ένα ζευγάρι -στη ζωή και στη δουλειά- αυτών των νέων αρχιτεκτόνων που ζουν και δημιουργούν στο Λονδίνο.

Η Νατάσσα Λιανού και ο Ερμής Χαλβατζής ή αλλιώς LC Architects (www.lc-a.uk) γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου αποφοίτησαν και έκτοτε δέθηκαν στα λόγια και στην πράξη, καθώς είναι φρεσκοπαντρεμένοι. Νέοι, ταλαντούχοι, δημιουργικοί, εμφανίσιμοι. Μια καλή λεζάντα για τα media που ψάχνουν ιλουστρασιόν case studies; Όχι βέβαια! Οι δυο τους είχαν το προνόμιο να θητεύσουν δίπλα στην αδικοχαμένη Ζάχα Χαντίντ και υπήρξαν «μαθητές» και συνεργάτες της. Όταν έμαθαν την απώλειά της, μου έγραψαν τα εξής: «Νιώθαμε μια φοβερή ενέργεια μαζί της. Περάσαμε πολλές στιγμές μαζί. Σάββατα, Κυριακές στο σπίτι της ή σε διαφορά μέρη που της άρεσαν ή που μας άρεσαν. Συζητούσαμε για τα projects αλλά και για την επικαιρότητα, για τηλεοπτικές σειρές… Είχε φοβερό χιούμορ και γελάγαμε παρά πολύ. Όσο δουλεύαμε για εκείνη, κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα άρχιζε να μυρίζει μια υπέροχη μυρωδιά σε όλο το κτίριο. Ήρθε λέγαμε. Ήταν το αγαπημένο της αρωματικό κερί. Της το άναβαν πάντα όταν ερχόταν. Ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος. Άκουγε προσεκτικά αυτά που της έλεγες. Ήξερε ότι οι στιγμές είναι μοναδικές. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν».

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης των Λιανού και Χαλβατή που περιγράφουν το όραμά τους για την Αθήνα στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Οι Ελληνες που δούλεψαν με την Ζάχα Χαντίντ κάνουν προτάσεις για την Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ