Γιάο Μινγκ: από το τζάμπολ στο... τσαμπί - iefimerida.gr

Γιάο Μινγκ: από το τζάμπολ στο... τσαμπί

Γιάο Μινγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πανύψηλος Κινέζος μπασκετμπολίστας Γιάο Μινγκ που έκανε λαμπρή καριέρα στο NBA πρόσφατα αποφάσισε να αποσυρθεί από το μπάσκετ και να ασχοληθεί με την παραγωγή κρασιού.
Ο Μινγκ ξεκίνησε το δικό του οινοποιείο Yao Family Wines στην κοιλάδα Νάπα των ΗΠΑ και σκοπεύει να εξάγει το κρασί του στην πατρίδα του την Κίνα.
Ήδη οι πρώτες 5000 φιάλες με Cabernet Sauvignon από το οινοποιείο του Μινγκ είναι έτοιμες να διατεθούν στην κινεζική αγορά για 289 δολάρια η φιάλη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αγορά κρασιού στην Κίνα παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Ο Μινγκ δήλωσε «Πιστεύω ότι το κρασί φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και κάνει την ζωή μας πιο ευχάριστη. Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω στις ΗΠΑ και να ανακαλύψω πολλά όμορφα πράγματα. Τώρα ανυπομονώ να δώσω στους Κινέζους τα εξαιρετικά κρασιά της Καλιφόρνια».
Μέσα στο 2012 θα ξεκινήσει η διάθεση των κρασιών του Μινγκ και στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ