Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες]

Φωτογραφίες: STRINGER/EPA/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο μακελειό προκάλεσε ο ISIS με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, αυτή τη φορά σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ, όταν σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, στην Ντάκα, σε μια γειτονιά όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι και διπλωμάτες, εισέβαλαν 7-9 ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους και γάζωσαν του θαμώνες, ενώ κράτησαν περισσότερους απο 20 ομήρους.

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές, μετά απο ευρεία επιχείρηση ανακατάληψης το Σαββάτο το πρωί, σκότωσαν έξι ενόπλους και διέσωσαν 14 ομήρους θέτοντας υπο τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα δήλωσε πως έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν και ότι ένας συνελήφθη ζωντανός κατά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στο εστιατόριο από κομάντος του Μπανγκαλντές, ενώ ενημέρωσε ότι υπάρχουν νεκροί και απο την πλευρά των ομήρων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες εντός του εστιατορίου βρέθηκαν 20 άψυχα σώματα, τα οποία ανήκουν σε όμηρους. Όλοι τους ξένοι υπήκοοι. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι όμηροι βρήκαν βασανιστικό θάνατο απο τραύματα απο «αιχμηρά αντικείμενα».

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η πρωθυπουργός τόνισε πως είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία.

«Είναι μια απαίσια ενέργεια. Τι είδους μουσουλμάνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ανήκουν σε καμιά θρησκεία», δήλωσε. «Ο λαός πρέπει να αντισταθεί σ' αυτούς τους τρομοκράτες. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει την τρομοκρατία από το Μπανγκλαντές».

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πάνω απο εκατό κομάντο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, ενώ υποστήριξε ότι έχει σκοτώσει 24 άτομα.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Τα περισσότερα διεθνή πρακτορεία μιλάνε για 4 αστυνομικούς που έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά των δραστών, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται σε τουλάχιστον 40.

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 4

« Ήμουν δύο τετράγωνα μακριά όταν άκουσα τρεις δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμούς πυροβολισμοί. Αυτό έγινε γύρω στις 21:00. Για περίπου μισή ώρα ακουγόταν πυροβολισμοί. Υποθέτω πως οι αστυνομικοί επέστρεφαν τα πυρά. Τώρα είμαι στο μπαλκόνι και έχει ησυχία» αναφέρει σε δήλωση του στο CNN ο Fayad Munaim, κάτοικος της περιοχής.

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές -Τουλάχιστον 28 νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star το περιστατικό εκτυλίχθηκε πολύ κοντά στο Nordic Club, έναν χώρο όπου συχνάζουν υπήκοοι των σκανδιναβικών χωρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κατάρ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσει ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό ή ποια είναι τα κίνητρά τους, ωστόσο όλοι οι Αμερικανοί που εργάζονται στην αμερικανική αποστολή έχουν εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ