Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] - iefimerida.gr

Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ήταν οι πρώτοι «Μικροί Ροβινσώνες» που ταξίδεψαν με τις οικογένειές τους στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που φιλοξενεί για ένα δημιουργικό τριήμερο στην πρωτεύουσα, παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειες τους από όλη την Ελλάδα.

Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος, επτά παιδιά, συνοδευόμενα από γονείς και θεραπευτές, φιλοξενήθηκαν από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου στην Αθήνα και συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες που συνδύασαν τη μάθηση, με την κοινωνικοποίηση και την αναψυχή.

Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κατά τη διαμονή τους, τα παιδιά και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Αθήνας, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, το Πλανητάριο και τον Λυκαβηττό και απόλαυσαν την παράσταση που δόθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά και τους φίλους της ΕΛΕΠΑΠ στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν, από την ομάδα «Κωμικό ΜΠΟΥΜ», αφιλοκερδώς.

Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το θέατρο «σείστηκε» από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κοινού, στους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς της Εύης Δόβελου, της Μαρίας Μπαλούτσου, του Δημήτρη Μακαλιά, του Ζήση Ρούμπου και του Γιάννη Σαρακατσάνη.

Την επόμενη μέρα τα παιδιά βρέθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος για ένα «κυνήγι θησαυρού» που έκρυβε πολλές εκπλήξεις.

Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αγαπημένοι τους καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να τα συντροφεύσουν στην αναζήτηση του χαμένου θησαυρού. Οικοδεσπότης ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακτσάνης.

Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] | iefimerida.gr 3
Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μαζί με τα παιδιά έπαιξαν οι δημοσιογράφοι Άννα Μπουσδούκου του ΣΚΑΙ και Δέσποινα Βλεπάκη του MEGA, η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ραλλία Χρηστίδου, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Ούστα και Θανάσης Βισκαδουράκης, η ερμηνεύτρια Σοφία Παπουλάκου, η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, ο υδατοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας Τάσος Σχίζας και η Αγγελική Καραπατάκη, αργυρή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».

Το ταξίδι των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 27/6,με την επίσκεψή τους στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εξερευνούν την Αθήνα[εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τα παιδιά γνωρίστηκαν και προσέφεραν δώρα και παγωτά στα προσφυγόπουλα, ενώ συμμετείχαν και σε κοινές δημιουργικές δραστηριότητες που επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί των Παιδικών Χωριών - SOS που δραστηριοποιούνται στον Ελαιώνα.

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες» σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ». Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΕΛΕΠΑΠ, του Δήμου Αθηναίων και δεκάδων εθελοντών και απευθύνεται σε οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή, αυτισμό κλπ.) ηλικίας 5-15 ετών, ενώ υλοποιείται και υποστηρίζεται από άρτια εκπαιδευμένα στελέχη (παιδαγωγοί, συνοδοί, ψυχοπαιδαγωγοί).
Οι δαπάνες συμμετοχής των παιδιών και των συνοδών τους (εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, δραστηριότητες κλπ.) καλύπτονται από τους διοργανωτές, χάρη σε δωρεές και χορηγίες σημαντικών επιχειρήσεων και οργανισμών που στηρίζουν το Πρόγραμμα.
Το επόμενο ραντεβού δίνεται για το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΕΠΑΠ Μικροί Ρωβινσώνες Αμφιτρίτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ