Κεραυνοί Μητσοτάκη για ΟΛΠ: Με τις πονηριές σας διασύρετε τη χώρα - iefimerida.gr

Κεραυνοί Μητσοτάκη για ΟΛΠ: Με τις πονηριές σας διασύρετε τη χώρα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ιδιαίτερα οξείς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, καυτηρίασε τις κυβερνητικές παλινωδίες για την εκχώρηση του ΟΛΠ.

«Με τις πονηριές σας διασύρετε τη χώρα και διώχνετε επενδύσεις» κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με σας, αλλά η τελευταία μεγάλη παράστασή σας είναι ο ΟΛΠ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά την «επιστολή-κόλαφο» της Cosco «o κύριος Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον κύριο Δρίτσα: Αν ο κύριος Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως όφειλε να τον είχε παραιτήσει. Ομως, η εικόνα είναι ότι ο κύριος Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον κύριο Δρίτσα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τα στελέχη του» ειπε με έμφαση.

Οπως παρατήρησε «σήμερα επρόκειτο να είναι μέρα χαράς για τη Βουλή όμως με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώνετε» και πως «όλα αυτά τα κάνετε για να κάνετε το χατήρι σε μια δράκα συνδικαλιστών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε ότι είχε παρομοιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Ιανό. «Ούτε εγώ φανταζόμουν πόσο γρήγορα θα δικαιωνόταν αυτή η εκτίμησή μου» είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «δεν έχετε το δικαίωμα να τορπιλίζεται μια συμφωνία που βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «Όταν λέγαμε ότι δεν θέλετε και δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα, ένα αλαλούμ».

«Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα της COSCO, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα. Πως αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη της προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό «για τις πράξεις του υπουργού του».

«Κύριε Δρίτσα τα πιστεύατε αυτά που λέγατε για τον ΟΛΠ; Και αν τα πιστεύετε τι κάνετε ακόμη στη θέση σας;», τονισε απευθυνόμενος στον υπουργό.

Οπως είπε μία ημέρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων «για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών».

«Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη έναν ακόμη εκλογικό νόμο. Η χώρα έχει ανάγκη εκλογές. Έχει ανάγκη επιτέλους μια σοβαρή κυβέρνηση», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Ολοι αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε. Την αντιλαμβάνονται γιατί τη βιώνουν».

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή offshore στην εφημερίδα «Αυγή» είπε χαρακτηριστικά:

«Η πραγματικότητα είναι ισχυρότερη από την προπαγάνδα σας. Ακόμα και η κομματική σας εφημερίδα έχει off shore στο μετοχολόγιο της».

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη θέση της ΝΔ και ανέφερε πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη έναν ακόμη εκλογικό νόμο. Η χώρα έχει ανάγκη εκλογές. Έχει ανάγκη επιτέλους μια σοβαρή κυβέρνηση» για να καταλήξει: «Πλησιάζει η ώρα που ο λαός θα σας βάλει στο χτες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΟΛΠ Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ