Μια καλή συνταγή, υγιεινό φαγητό αν αγοράσετε τα σωστά υλικά (και φάτε μικρή μερίδα).
Υλικά
- 1 φέτα βιολογικό και μαλακό χοιρινό, κομμάτι με κόκκαλο
- 1 βαζάκι μουστάρδα Dijon, μέτρια
- 1 ζωμό κότας
- 1 κιλό πατάτες για φούρνο, Νάξου
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Κλωναράκια δενδρολίβανο
- Γκρίζο χοντρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίστε την φέτα χοιρινού και πασπαλίστε την γενναιόδωρα με μουστάρδα από τις δύο πλευρές
- Βάλτε την σε ταψάκι
- Λυώστε τον ζωμό σε καυτό νερό και προσθέστε τον δίπλα στο κρέας
- Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα κρεμμύδια
- Απλώστε τα στο ταψί
- Προσθέστε το σκόρδο, χωρίς να το καθαρίσετε
- Περιχύστε το φαγητό με ελαιόλαδο και προσθέστε 2 ποτήρια νερό
- Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 2 ώρες
- Συμβουλή: Τυλίξτε το φαγητό με λαδόκολλα ώστε να μην καεί από πάνω (το αλουμινόχαρτο κάνει κακό στην υγεία όταν υπερθερμαίνεται)