Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες

Μια καλή συνταγή, υγιεινό φαγητό αν αγοράσετε τα σωστά υλικά (και φάτε μικρή μερίδα).

Υλικά

  • 1 φέτα βιολογικό και μαλακό χοιρινό, κομμάτι με κόκκαλο
  • 1 βαζάκι μουστάρδα Dijon, μέτρια
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 κιλό πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Γκρίζο χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίστε την φέτα χοιρινού και πασπαλίστε την γενναιόδωρα με μουστάρδα από τις δύο πλευρές
  • Βάλτε την σε ταψάκι
  • Λυώστε τον ζωμό σε καυτό νερό και προσθέστε τον δίπλα στο κρέας
  • Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα κρεμμύδια
  • Απλώστε τα στο ταψί
  • Προσθέστε το σκόρδο, χωρίς να το καθαρίσετε
  • Περιχύστε το φαγητό με ελαιόλαδο και προσθέστε 2 ποτήρια νερό
  • Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 2 ώρες
  • Συμβουλή: Τυλίξτε το φαγητό με λαδόκολλα ώστε να μην καεί από πάνω (το αλουμινόχαρτο κάνει κακό στην υγεία όταν υπερθερμαίνεται)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ