Επιστολή της FIBA στην ΕΟΚ για αποβολή της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Επιστολή της FIBA στην ΕΟΚ για αποβολή της ΑΕΚ

Φωτογραφίες: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεσο κίνδυνο αποβολής από το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο αντιμετωπίζει η ΑΕΚ έπειτα από την επιστολή της FIBA προς την ΕΟΚ με την οποία ζητά από την ελληνική ομοσπονδία να προχωρήσει στις προβλέπομενες κυρώσεις.

Η απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ για συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Euroleague, έφερε την αντίδραση της FIBA με πράξεις. Με επιστολή της, κάλεσε την ΕΟΚ να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή την αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την απόφαση της «Ένωσης» να αγωνιστεί στο μη αναγνωρισμένο από τη διεθνή ομοσπονδία Eurocup κι όχι στο FIBA Champions League.

Με τη σειρά της η ΕΟΚ κοινοποίησε την επιστολή στην ΑΕΚ με προθεσμία να λήγει στις 4 Ιουλίου.

H ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η FIBA δια του εκτελεστικού διευθυντή της στην Ευρώπη, Καμίλ Νόβακ, απέστειλε στην ελληνική ομοσπονδία την ακόλουθη επιστολή, με αφορμή την ανακοίνωση από την Ευρωλίγκα των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται από την Ελλάδα και η ΑΕΚ.

«Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Η αναφορά γίνεται σε σχέση με τις επιστολές της FIBA Ευρώπης στην ομοσπονδία σας από τις 17 και 30 Μαρτίου 2016. Παρά τις ενάντιες στον ανταγωνισμό πρακτικές της ECA και τις δικές σας επιστολές από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, η ECA ανακοίνωσε ότι το εξής σωματείο από τη χώρα σας, θα συμμετάσχει στο Eurocup 2016-17: ΑΕΚ.

Με γνώση του παραπάνω, η ομοσπονδία σας καλείται να πληροφορήσει τη FIBA Ευρώπης, σύμφωνα και με τις επιστολές σας από τις 20,21,27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για τα επείγοντα βήματα που έχετε μέχρι τώρα κάνει και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Καμίλ Νόβακ,

Εκτελεστικός Διευθυντής Ευρώπης»

Το σχετικό έγγραφο έχει ήδη κοινοποιηθεί στην ΑΕΚ, αλλά και στην Πολιτεία προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FIBA αεκ μπάσκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ