Ο Δρίτσας «δίνει» τον Τσίπρα: Η γραμματεία της κυβέρνησης έκανε τις αλλαγές για την COSCO - iefimerida.gr

Ο Δρίτσας «δίνει» τον Τσίπρα: Η γραμματεία της κυβέρνησης έκανε τις αλλαγές για την COSCO

Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «έδωσε» ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο με την COSCO.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι τις αλλαγές τις έκανε η γενική γραμματεία της κυβέρνησης και όχι το υπουργείο Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι έγιναν με το κριτήριο της ορθής νομοθέτησης και ότι «δεν έχουν σχέση με την αλλαγή της σύμβασης».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι αλλαγές αυτές δεν έγιναν για να ανατρέψουν συμφωνημένα, ούτε για να ανατρέψουν συμφωνίες. Όλα αυτά διαβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν έγιναν στο κρυφά και στα μουλωχτά. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει την επικοινωνία με τον παραχωρησιούχο».

Οσον αφορά στην επιστολή της COSCO, αρνήθηκε να τη σχολιάσει, λέγοντας πως «δεν θα κρίνω την επιστολή γιατί σέβομαι τις καλές σχέσεις με την Κίνα κ.λπ.» και προσθέτοντας ότι είχαν ζητήσει από την COSCO να έρθει στην επιτροπή, αλλά δεν ήρθε.

Ο κ. Δρίτσας κατέληξε, ωστόσο, ότι τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει θα λυθούν στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης και ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας.

Νωρίτερα, στην ομιλία του στην ολομέλεια, ο κ. Δρίτσας είχε τονίσει ότι το «κείμενο της σύμβασης παραχώρησης είναι δεσμευτικό και κανείς δεν μπορεί να επιφέρει αλλαγή», σημειώνοντας ότι, ωστόσο, «το κείμενο προ βλέπει ότι όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που πρέπει η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή τον Κυρωτικό νόμο που θα έχει και τη σύμβαση παραχώρησης».

«Η σύμβαση παραχώρησης λέει στην παράγραφο 1.3 ότι ο ΟΛΠ αποδέχεται ότι οι διατάξεις υπόκεινται σε τεχνική και νομική διαδικασία, το Δημόσιο δεν δεσμεύεται ότι το τελικό κείμενο θα είναι το ίδιο με το κείμενο του κυρωτικού νόμου, αλλά όχι με διατάξεις που είναι αντίθετες στη σύμβαση παραχώρησης», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θοδωρής Δρίτσας Cosco
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ