Σε αναβρασμό ο τραπεζικός κλάδος -Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις 4 μελών του ΤΧΣ - iefimerida.gr

Σε αναβρασμό ο τραπεζικός κλάδος -Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις 4 μελών του ΤΧΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβρασμός επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο, καθώς ζητήθηκε αιφνιδιαστικά η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η Spencer Stuart, η οποία πραγματοποιεί την αξιολόγηση των μελών και της διοίκησης του ΤΧΣ και των τραπεζών ζήτησε χθες την παραίτηση τεσσάρων μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πρόκειται για τους διεύθυνοντα σύμβουλο του Ταμείου, ο οποίος τοποθετήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο και με την έγκριση του SSM και άλλων τριών μελών. Του αναπληρωτή CEO Γιώργου Κουτσού, και των μελών Γάγαλη και Κατσιγιάννη, οι οποίοι αν και αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά ικανοί κρίθηκε ότι λόγω πρότερης επαγγελματικής διαδρομής στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια δεν πληρούν τα κριτήρια ώστε να μπορούν να συνεχίσουν στις θέσεις τους.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το βαθμό ελέγχου από το εξωτερικό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για τις συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΧΣ, ειδικά σε μια περίοδο που πρέπει να παραχθεί έργο ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης τον Οκτώβριο. Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την αιφνίδια εμπλοκή στο θέμα του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου ενώ είχε επιλεγεί μετά από πολύμηνη διεθνή διαδικασία από εξειδικευμένη εταιρία ο κ. Παπαδόπουλος και είχε περάσει με επιτυχία τη διαδικασία έγκρισης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και από τον SSM, ο οποίος τελικά απέσυρε την έγκρισή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΧΣ θεσμοί Δ.Σ. παραιτήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ