Σφίγγει ο κλοιός για την ΕΠΟ - Εστειλε «τελεσίγραφο» η FIFA - iefimerida.gr

Σφίγγει ο κλοιός για την ΕΠΟ - Εστειλε «τελεσίγραφο» η FIFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον τοίχο «στήνει» την ΕΠΟ η FIFA αφού στο Πάρκο Γουδή έφτασε η επιστολή με το τελικό κείμενο για την εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας με αυτόν της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Απάντηση μέσω ανακοίνωσης έδωσε η ελληνική πλευρά.

Με μορφή «τελεσιγράφου» έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ το τελικό κείμενο προς έγκριση έως την 1η Ιουλίου από την FIFA. H παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου υποχρεώνει ουσιαστικά την ΕΠΟ να εγκρίνει το σχετικό κείμενο για την εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας έως το βράδυ της Πέμπτης.

Για το λόγο αυτό έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ με θέμα «Τροποποίηση υφιστάμενων κανονισμών». Πάντως δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως στην ΕΠΟ θα δεχθούν το κείμενο της FIFA αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα και την κλήση από τους δικαστές για τους επτά εμπλεκόμενους της Ομοσπονδίας στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης». Πρόκειται για τους Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Παπανικολάου, Υφαντή, Γιάχο, Σπάθα και Δημητρόπουλο.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή αν πρώτα δεν αλλάξουν οι αθλητικοί νόμοι, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στις σχέσεις FIFA-Κοντονή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια των διμερών επαφών της κοινής επιτροπής FIFA- UEFA με την ΕΠΟ με αντικείμενο την υλοποίηση της ατζέντας, που τέθηκε με την από 19/4/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, εστάλη σήμερα στην ΕΠΟ, πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την ως άνω απόφασή της, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής της αφαίρεσης της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ ως μέλους της, που είχε επιβληθεί εξαιτίας των ακραίων παρεμβάσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού στην ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τη FIFA, την UEFA και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που η FIFA θεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΟ Fifa Κώδικας Δεοντολογίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ