Νιγηριανοί είχαν στήσει κομπίνα με SMS σε κινητά όπου έταζαν έπαθλα - iefimerida.gr

Νιγηριανοί είχαν στήσει κομπίνα με SMS σε κινητά όπου έταζαν έπαθλα

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μεγάλη κομπίνα της νιγηριανής μαφίας εντόπισαν αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, με την οποία, πολίτες πείθονται στείλουν με sms προσωπικά στοιχεία τους, προκειμένου να τους αποσταλεί χρηματικό έπαθλο το οποίο υποτίθεται έχουν κερδίσει.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει σε μεγάλο διαγωνισμό τεράστια χρηματικά ποσά. Οι άγνωστοι ζητούν από τον κάτοχο να ενημερώσει την «εταιρεία» στέλνοντας το mail, τα προσωπικά στοιχεία καθώς επίσης και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού προκειμένου να του βάλουν, δήθεν, τα χρήματα.

Μόλις το θύμα ενημερώσει τους αγνώστους, οι δράστες προχωρούν με χρήση πλαστών καρτών, στην ανάληψη των χρημάτων που αναφέρονται στο λογαριασμό καταθέσεων του θύματος. Την μέθοδο αυτή εφάρμοσαν αρχικά στην Ελλάδα και αργότερα στο εξωτερικό μέλη της νιγηριανής μαφίας.

Τα μηνύματα ήταν γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Η μέθοδος έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εμπλέκονται κακοποιοί από διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν πέσει θύματα δεκάδες πολίτες.

Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com».

Όπως ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ, «Οι παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων καλούνται να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ