Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ο Ευάγγελος Καραγρηγορίου

Το διορισμό του Ευάγγελου Καραγρηγορίου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ενέκρινε σήμερα (28/6) κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Καραγρηγορίου επεσήμανε πως προτεραιότητά του είναι η πάταξη του παράνομου τζόγου και ταυτόχρονα η ολοκλήρωση της συνολικής ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, με ένα βέλτιστο πρόγραμμα που θα ακολουθεί τις σύγχρονες καλές πρακτικές.

Επιπροσθέτως, έκανε λόγο για αναγκαιότητα συνεργασίας με όλους τους φορείς και τις πλευρές, ώστε να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση, «η οποία, ωστόσο, δεν θα πηγαίνει πίσω σε σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και με την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» η Ν.Δ., η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.

O νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και γνωρίζει ήδη τους μηχανισμούς λειτουργίας της ΕΕΕΠ, καθώς από πέρυσι κατείχε θέση μέλους του δ.σ. της Επιτροπής. Ο κ. Καραγρηγορίου διαδέχεται τον κ. Στεργιώτη, η θητεία του οποίου είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2015 αλλά είχε παραταθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ