Ανακάμπτουν στερλίνα και βρετανικές μετοχές μετά την «κατρακύλα» των τελευταίων ημερών - iefimerida.gr

Ανακάμπτουν στερλίνα και βρετανικές μετοχές μετά την «κατρακύλα» των τελευταίων ημερών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την «κατρακύλα» των τελευταίων δύο συνεδριάσεων ανοδικά κινούνται σήμερα τόσο οι βρετανικές μετοχές όσο και η στερλίνα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι βρετανικές μετοχές, χάρη στις ενισχυμένες μετοχές των τραπεζών και των εταιριών ταξιδίων, που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα τις δύο ημέρες των απωλειών μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit κινούνται ανοδικά. Στις 10:11 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο κατά 2,3% στις 6.117,22 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από 5% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, εξανεμίζοντας σχεδόν 100 δισεκ. λίρες από την αξία των βρετανικών εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Οι τραπεζικές μετοχές, που υποχώρησαν κατά 16,4% τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, κατέγραφαν σήμερα άνοδο κατά 3,1%. Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 2,4% ύστερα από πτώση κατά 12% τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο δείκτης των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 σημείωσε νωρίτερα κέρδη κατά 3% χάρη στην άνοδο της μετοχής της κατασκευαστικής εταιρίας Redrow.

Ανακάμπτει η στερλίνα

Ανακάμπτει η στερλίνα στην αγορά συναλλάγματος μετά την υποχώρησή της σε νέα χαμηλά 31 ετών. Η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,63% έναντι του δολαρίου στα 1,3298 δολάρια. Το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36% και διαμορφώνεται στα 1,1061 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 112,970 γεν, στο 0,8317 με τη στερλίνα με πτώση 0,27% και στο 1,0815 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,23% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 102,134 γεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στερλίνα χρηματιστήριο λονδίνου Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ