Ξεκινάει η Επίδαυρος: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κατέβεις στο Αργολικό θέατρο - iefimerida.gr

Ξεκινάει η Επίδαυρος: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κατέβεις στο Αργολικό θέατρο

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ευκαιρία για απόδραση έστω και ωρών.

Παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο, βόλτες στο λιμανάκι της Επιδαύρου, μία γρήγορα βουτιά και ένα τσακ έφτασες Ναύπλιο.

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, περίπου δύο ώρες από την Αθήνα.

Να έχεις στο νου σου, οτι στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δεν φοράμε τακούνια (και να θέλεις είναι δύσκολο), δεν παίρνουμε παιδιά που δεν έχουν κλείσει τα 6 τους χρόνια, δεν βγάζουμε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της παράστασης, δεν καπνίζουμε, δεν τρώμε.
Μαγική στιγμή, δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η παράσταση, όταν σβήνουν όλα τα φώτα και ακούς τους ήχους του θεάτρου, τα βήματα των ηθοποιών που μπαίνουν στη σκηνή και τον κούκο που ξεκουράζεται στα πεύκα.

Ξεκινάει η Επίδαυρος: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κατέβεις στο Αργολικό θέατρο  | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία greekfestival.gr

Οδηγίες για πρωτάρηδες. Ερχόμενοι από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα περνάτε κάτω από την Εθνική Οδό στρίβοντας αριστερά προς Επίδαυρο στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση «Προς Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου» σε μία περίπου ώρα και αφού περάσετε από τις διασταυρώσεις για Νέα Επίδαυρο και Παλαιά Επίδαυρο, φτάνετε στη διασταύρωση του Λυγουριού, όπου συνεχίζετε ευθεία προς Ασκληπιείο.
Άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκινγκ του θεάτρου.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου και να αποβιβάσουν άτομα με αμαξίδια. Ο χώρος διαθέτει ειδικά W.C. για άτομα με αναπηρίες.

Στο χώρο λειτουργεί εστιατόριο και καντίνα για καφέ ή ένα γρήγορο σνακ, πριν ή μετά την παράσταση.
Πρέπει να είστε εγκαίρως στο θέατρο, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτό μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον αυτό προβλέπεται.

Ξεκινάει η Επίδαυρος: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κατέβεις στο Αργολικό θέατρο  | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία greekfestival.gr

Το θέατρο είναι το καλύτερα διατηρημένο μνημείο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Σε αυτό συναντάμε την χαρακτηριστική τριμερή διάρθρωση του ελληνιστικού θεάτρου σε τέλεια εφαρμογή, κοίλο, ορχήστρα, σκηνικό οικοδόμημα.
Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, όπου βρίσκεται το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ήταν από τα μεγάλα πανελλήνια ιερά της αρχαιότητας. Ανήκε στην πόλη της Επιδαύρου, μια μικρή πόλη-κράτος των κλασικών χρόνων που βρισκόταν στην κοντινή, δυτική ακτή του Σαρωνικού, στη θέση της σημερινής κωμόπολης της Αρχαίας (Παλαιάς) Επιδαύρου. Τα οικοδομήματα του Ασκληπιείου-κτίρια λατρείας, αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο, λουτρά κλπ- απλώνονταν σε μια ορεινή κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά. Το Ασκληπιείο συνέδεε, με την πόλη της Επιδαύρου, δρόμος, μεγάλα τμήματα του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα σχεδόν παράλληλα με την σύγχρονη άσφαλτο.

Το πρόγραμμα
Αυλαία για τα φετινά Επιδαύρεια 1 και 2 Ιουλίου με Πλούτο του Αριστοφάνη και τους Γιώργο Κιμούλη, Πέτρος Φιλιππίδη, Γιάννη Μπέζο, Αλμπέρτο Φάις. ​Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης.

Αισχύλου, Ορέστεια, 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. ΜΕ τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς.

15 και 16 Ιουλίου η παράσταση της Αντιγόνης, που κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, ανεβάζοντας στη σκηνή τρεις γενιές ηθοποιών. Μπέτυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Κώστας Καστανάς, Αντώνης Κατσαρής (Θ.Ο.Κ), Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Δημήτρης Λιγνάδης κ.α.

Οι Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, 22 και 23 Ιουλίου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Εναλλάξ πρωταγωνιστούν Γιάννης Στάνκογλου (23/7) / Χρίστος Στυλιανού (22/7).

29 και 30 Ιουλίου το Εθνικό Θέατρο συμπράττει για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή. Καλλιτεχνική διεύθυνση Ρίμας Τούμινας.

5 και 6 Αυγούστου ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον Αριστοφάνη σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, τη Λυσιστράτη, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Γιάννης Βογιατζής, Λένα Δροσάκη, Λένα Κιτσοπούλου, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Αιμίλιος Χειλάκης.

19 και 20 Αυγούστου Όρνιθες του Αριστοφάνη (414 π.Χ.) σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άρης Σερβετάλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ