fbpx Τηγανίτες με κολοκυθάκι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Τηγανίτες με κολοκυθάκι

Τηγανίτες με κολοκυθάκι
27|06|2016 | 17:45

Ευωδιαστές, υγιεινές και πεντανόστιμες τηγανίτες για το καλοκαίρι, με φρέσκο κολοκυθάκι.

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι φέτα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Τηγανίτες με κολοκυθάκι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • Αλατίστε τα ελαφρά να διώξουν τα υγρά
  • Στίψτε τα με τα χέρια, δυνατά, και βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά
  • Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και αναμείξτε καλά
  • Προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί
  • Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά
  • Σε τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο
  • Ψήστε τις τηγανίτες από 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά
  • Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας
  • Προσθέστε λίγο λάδι και συνεχίστε τις τηγανίτες σας
  • Σερβίρετε με ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα από πάνω

Τηγανίτες με κολοκυθάκι | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ