Στο σφυρί διαμάντι-γίγας ηλικίας 3 δισ. ετών -Εχει μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του τένις [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο σφυρί διαμάντι-γίγας ηλικίας 3 δισ. ετών -Εχει μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του τένις [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί εδώ και έναν αιώνα βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby στο Λονδίνο, στις 29 Ιουνίου, και αναμένεται να πωληθεί για 70 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι 1.109 καρατίων και λέγεται «Lesedi La Rona» που σημαίνει «το φως μας» στα Tswana τη γλώσσα που ομιλείται στη Μποτσουάνα όπου και βρέθηκε. Το διαμάντι έχει το μέγεθος μιας μπάλας του τένις και διαστάσεις 66,4 x 55 x 42 χιλιοστά. Είναι λευκό, ακατέργαστο και βρέθηκε το 2015 σε ορυχείο Lucara Diamond Corporation στην περιοχή Karowe και σύμφωνα με τον οίκο Sotheby μπορεί να είναι και 3 δισεκατομμυρίων ετών.

Στο σφυρί διαμάντι-γίγας ηλικίας 3 δισ. ετών -Εχει μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του τένις [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Θεωρείται άριστης ποιότητας και σύμφωνα με το Γεμμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής το ημιδιαφανές στολίδι θα μπορούσε να κοπεί και να δώσει μία από τις πιο σημαντικές συλλογές του κόσμου γι αυτό η τιμή αναμένεται σύμφωνα με το Ινστιτούτο να είναι ακόμα ψηλότερη και να φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στο σφυρί διαμάντι-γίγας ηλικίας 3 δισ. ετών -Εχει μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του τένις [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαμάντια δημοπρασία Λονδίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ