Σειρά επαφών για τον Αλέξη Τσίπρα -Ξεκινά από Βρυξέλλες και ακολουθούν Παρίσι και Κίνα

Σειρά επαφών στο εξωτερικό ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας.

H επικείμενη κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, μετά τις εξελίξεις με το βρετανικό δημοψήφισμα και η κατάσταση στην Ευρώπη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες.
Πρωτη συνάντηση στην ατζέντα, με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, Τρίτη πρωί 8:00 ώρα Βελγίου. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή. Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους.
Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και η επικείμενη κατάθεση του εκλογικού νόμου, η οποία τοποθετείται τις επόμενες ημέρες με στόχο να ψηφιστεί στα μέσα Ιουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Την Τρίτη:

-08:00, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

-08:45, συναντάται με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

-09:15, θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).

-15:00-15:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

-16:00-16:30 Ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

-16:45- 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Την Τετάρτη:

-09:15-09:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

-10:00-12:30 Δεύτερη σύνοδος εργασιών- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής των 27 κρατών-μελών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ