Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia - iefimerida.gr

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δημιουργείς στην παραλία, να αγγίζεις με τα ακροδάχτυλά σου τα γαλαζοπράσινα νερά και το όνειρο σου να μετουσιώνεται μέρα με τη μέρα σε κάτι που ξεκίνησε για σένα, και καταλήγει να αφορά στην αρχή φίλους, μετά γνωστούς και τελικά όλους τους ονειροπόλους…

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia | iefimerida.gr 0

Η γνωριμία μας με τους δημιουργούς του Majãwelia ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε, έχοντας διαβάσει την παραμυθένια περίληψη που είχαν στο site τους. Αυτή ήταν που μας κέντρισε και το ενδιαφέρον για να δούμε πώς δουλεύουν και να τους ανακαλύψουμε. Από την πρώτη κιόλας επαφή είδαμε μπροστά μας νέους ανθρώπους, προσιτούς, που μας κέρδισαν με το ειλικρινές τους χαμόγελό και τη θετική τους αύρα. Είναι μια παρέα λίγων ατόμων που δουλεύει αρμονικά κι αυτό το καταλαβαίνεις όταν πλησιάζοντάς τους ως πελάτης, καταλήγεις να γίνεις φίλος τους.

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia | iefimerida.gr 1

Δεν ξεκινήσαμε λόγω κρίσης, μου λένε, καταλαβαίνοντας από το ύφος μου ότι μάλλον ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να ρωτήσω. Ξεκινήσαμε να παίζουμε με θαλασσόκεδρα και κοχύλια στη χρυσαφένια άμμο της Ελαφονήσου πριν ακριβώς ένα καλοκαίρι. Η ηρεμία που νιώσαμε εκεί μας οδήγησε στο παιχνίδι και το παιχνίδι στη δημιουργία. Τα θεωρούμε αλληλένδετα πλέον. Έτσι είναι και η ατμόσφαιρα στο εργαστήρι μας. Μαζευόμαστε κάθε απόγευμα ή όποτε κάποιο μέλος της ομάδας έχει μια νέα ιδέα, τη συζητάμε, τη σχεδιάζουμε, την κάνουμε παιχνίδι και αν αυτή μας κάνει να περάσουμε καλά, γίνεται η επόμενη πρότασή μας.

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia | iefimerida.gr 2

Και το τσιμέντο πώς προέκυψε, ρώτησα. Δεν ήταν κάτι πολύ «γκρι» για εσάς;

Προέκυψε κι αυτό μέσα από παιχνίδι. Το μικρότερο «μέλος» της ομάδας μας, η Κρίστι, γυρνώντας από την απογευματινή της έξοδο, μας έφερε πίσω ένα περίεργο δώρο, ένα κομμάτι σπασμένο τσιμέντο το οποίο και ακούμπησε πάνω στη στοίβα με τα δέρματα και τα χρωματιστά νήματα που είχαμε τότε σε μια γωνιά του εργαστηρίου. Κι αυτό ήταν. Ακολούθησε ένα αστείο, πολύ γέλιο και μετά… ένα αμήχανο βλέμμα μεταξύ της παρέας που μόλις είχε καταλάβει ότι η Κρίστι μάς είχε φέρει δώρο την ιδέα για την επόμενη συλλογή κοσμημάτων από… τσιμέντο ή όπως την αποκαλούμε πλέον Imperfectly Perfect λόγω της ομορφιάς που κρύβει το τσιμέντο στις ατέλειές του.

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia | iefimerida.gr 3

Σήμερα, λίγους μήνες μετά το απρόσμενο αυτό δώρο, το Majãwelia έχει δημιουργήσει μία συλλογή από κοσμήματα που μας εντυπωσίασαν με την απλότητά και το ιδιαίτερο στυλ τους. Σκουλαρίκια και κολιέ από τσιμέντο, δέρμα, πολύχρωμα νήματα και αλυσίδες που αντέχουν στον χρόνο και είναι ιδανικά για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και όχι μόνο.

Κάθε γωνιά στο εργαστήρι προσεγμένη. Δεκάδες κουτάκια με πολύχρωμες πέτρες κάθε λογής και υφής, ένα ξύλινο φωτιστικό φτιαγμένο στο χέρι από την ομάδα, αφρόξυλα από διακοπές που έγιναν προθήκες κοσμημάτων και που τελικά ήταν ότι πιο αντιπροσωπευτικό για να εκθέσουν φέτος κιόλας τα κοσμήματά τους στα νησιά μας.

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia | iefimerida.gr 4

Επομένως τα νησιά ήταν μία φυσική επιλογή;

Ναι, τα νησιά μάς αγκάλιασαν τόσο αληθινά ίσως γιατί νιώθουμε ότι είμαστε μία παρέα, ένα κομμάτι από κάθε παρέα που ταξιδεύει τα καλοκαίρια για να γεμίσει τις αποσκευές της με εικόνες και αναμνήσεις για όλο τον χρόνο. Θέλαμε να κάνουμε ακριβώς το αντίστροφο από αυτό που συμβαίνει συνήθως. Να μην ξεκινήσουμε από την Αθήνα, να ξεκινήσουμε από το όνειρο όλων μας, τα νησιά. Πρώτες μας στάσεις, λοιπόν, η χώρα της Πάτμου και της Μυκόνου.

Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia | iefimerida.gr 5

Τη συλλογή Imperfectly Perfect καθώς και όλα τα κοσμήματα Majãwelia μπορείτε να βρείτε εκτός από την Πάτμο, τη Μύκονο και την Καρδαμύλη και στο site www.majawelia.com καθώς και στα social media Facebook, Instagram και Pinterest @majawelia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Majãwelia
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ