Τέσσερις συνταξιούχοι Βρετανοί από την επαρχία εξηγούν γιατί ψήφισαν Brexit

Ο Τζιμ, η Ρόζμαρι, η Ρουθ και ο Στήβεν κατοικούν στο Νορθχάμπτον. Ηρθαν παρεούλα στο Λονδίνο και φωτογραφίζονται απέναντι από τη βρετανική βουλή.


Εκεί μίλησαν στην γαλλική Liberation και φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.


Είναι απολύτως ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ψήφισαν και οι τέσσερις leave. Η Ρουθ (δεύτερη από αριστερά) δηλώνει περήφανη: «Είναι η ημέρα της ανεξαρτησίας!».

Ολοι δηλώνουν οι δεν έχουν τίποτα εναντίον κανενός «εκτός από τους γραφειοκράτες που μας λένε πώς να ζήσουμε» και προσθέτουν ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον των ξένων επιχειρήσεων που έχουν έδρα στη χώρα τους. Αλλά εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή ένωση αυτή τη στιγμή «δεν είναι αυτή που υπογράψαμε».
«Υπογράψαμε για μια κοινή αγορά, όχι για πολιτική ένωση» λέει ο Τζιμ (πρώτος από δεξιά).
Εχουν και οι τέσσερις την αίσθηση ότι έχασαν τον έλεγχο της χώρας τους και αποφάσισαν εκείνο το απόγευμα να επισκεφθούν το κοινοβούλιο. Ζουν στην επαρχία και δεν τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο «οι πολιτικοί, για τους οποίους δεν έχουμε καλή άποψη, έπαιξαν το χαρτί του φόβου», λέει η Ρόζμαρι.
Με αφορμή τους νέους που διαδηλώνουν γιατί δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν η Ρουθ λέει γελώντας: «Εμείς περιμέναμε τα 21, ε, λοιπόν κι αυτοί μπορούν να περιμένουν!». Πιστεύουν ότι το θέμα έχει να κάνει με το χάσμα γενεών. «Οι νέοι δεν γνώρισαν τίποτα άλλο από την ευρωπαϊκή ένωση».
Ως επόμενο πρωθυπουργό θα προτιμούσαν και οι τέσσερις τον Μάικλ Γκοβ και όχι τον Μπόρις Τζόνσον.

Πιστεύουν ότι η χώρα τους θα ζήσει καλύτερα μετά την έξοδο από την ΕΕ; «Θα είναι δύσκολο μόνο στην αρχή» λέει η Ρουθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταξιουχοι Βρετανοί Brexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ