Αυτός είναι ο Μέσι της εθνικής Αργεντινής - Δέκα χρόνια αποτυχίες [βίντεο]

Η είδηση που βγήκε από τα χείλη του Λιονέλ Μέσι, έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα, σε μια στιγμή που δεν το περίμενε κανείς. Δυστυχώς για τον ίδιο και τους φίλους του ποδοσφαίρου, το ταξίδι με το εθνόσημο στο στήθος, δείχνει να ολοκληρώνεται όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Ο Λιονέλ Μέσι μόνο ως αποτυχημένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από την παρουσία του στο ποδόσφαιρο. Κι όμως, σε επίπεδο εθνικής ομάδας έχει αποτύχει έστω και έναν μεγάλο τίτλο. Το σερί μάλιστα των τριών χαμένων τελικών, δείχνει να αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία του.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 113 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Κατά τη διάρκεια του Copa America μάλιστα ξεπέρασε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με 55 τέρματα και ήλπιζε ότι το φετινό καλοκαίρι θα του χάριζε και τον πρώτο μεγάλο τίτλο με την εθνική Αργεντινής.

Οπως δηλαδή ξεκίνησε το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, τότε που έκανε γνωστό το όνομά του οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση της κορυφής με αυτόν πρώτο σκόρερ του τουρνουά.

Ομως εκείνο το καλοκαίρι έμελλε να είναι το μοναδικό στο οποίο είδε τελικά χαρά. Λίγους μήνες μετά κέρδισε την πρώτη του κλήση στην εθνική ομάδα των ανδρών. Το ντεμπούτο του με την Ουγγαρία, ήταν βγαλμένο από το χειρότερο σενάριο. Δευτερόλεπτα αφού πέρασε ως αλλαγή κόντρα στην Ουγγαρία, είδε την κόκκινη κάρτα του Μάρκους Μερκ. Εφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια όπου τον βρήκαν οι συμπαίκτες του με δάκρυα στα μάτια.

Το επόμενο καλοκαίρι, ο πιτσιρικάς Λιονέλ Μέσι είναι στην αποστολή της Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ όμως δεν μπορεί να αποτρέψει τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τους Γερμανούς στα προημιτελικά αφού ο Χοσέ Πέκερμαν τον άφησε στον πάγκο.

To 2007 ο Μέσι είναι και πάλι εκεί για να οδηγήσει την Αργεντινή στον τελικό του Copa America. Ψηφίζεται κορυφαίος παίκτης του τουρνουά όμως στο τελευταίο παιχνίδι, η Βραζιλία κάνει πάρτι και κατακτά το τρόπαιο νικώντας 3-0 την Αργεντινή.

Οι επόμενες χρονιές τον βρίσκουν πλέον ηγέτη της εθνικής Αργεντινής. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τού δίνει όλα όσα χρειάζεται για να ηγηθεί της προσπάθειας. Η Αργεντινή φτάνει ξανά στα προημιτελικά, όπου θα γνωρίσει τη συντριβή από την Γερμανία με σκορ 4-0. Ο Μέσι, δεν πετυχαίνει ούτε ένα γκολ.

Ενα χρόνο μετά, η Αργεντινή ως διοργανώτρια είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Copa America όμως η Ουρουγουάη έχει αντίθετη άποψη και θα την αποκλείσει στη διαδικασία των πέναλτι.

Επόμενο Μουντιάλ, αυτό της Βραζιλίας. Οι «σεναριογράφοι» θεωρούν ιδανικό να δουν τον Μέσι Πρωταθλητή Κόσμου μέσα στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου. Η Αργεντινή θα πάρει την πρόκριση στον τελικό αλλά εκεί υπάρχει ξανά η Γερμανία. Το χαμένο τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο είναι η μοναδική στιγμή στην οποία κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο ο Μέσι, πριν έρθει τελικά ο Γκέτσε στην παράταση για να δώσει το τρόπαιο στα «πάντσερ».

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στα δύο συνεχόμενα Copa America. Το 2015 πέτυχε μόλις ένα γκολ, ψηφίστηκε MVP αλλά αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο αφού και ο ίδιος ήξερε πως δεν είχε κάνει κάτι το σπουδαίο. Ειδικά από την στιγμή που η ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό από τη Χιλή.

Φέτος, έδειχνε να είναι αποφασισμένος. Πέντε γκολ και πέντε ασίστ με τις οποίες οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό, εκεί όμως ήταν ο μοιραίος. Αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ομάδας του στον τελικό και τελικά για μια ακόμη φορά, η Αργεντινή αρκέστηκε στον τίτλο της φιναλίστ.

Ο Μέσι, αποχωρεί από την εθνική ομάδα έχοντας ως μοναδικό τίτλο το χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008 όπου η Αργεντινή επικράτησε της Νιγηρίας. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ιστορίας, έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο, δεν κατάφερε σε βάθος ετών να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. Ο ίδιος ο Μέσι, φαίνεται να μην αντέχει πλέον το βάρος και αποχωρεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιονέλ Μέσι Αργεντινή καριέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ