Ο πατέρας του Νίκου Γιγουρτάκη ζητά την τιμωρία όσων «σκότωσαν» το παιδί του - iefimerida.gr

Ο πατέρας του Νίκου Γιγουρτάκη ζητά την τιμωρία όσων «σκότωσαν» το παιδί του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαράντα μέρες έχουν περάσει από το θάνατο του Νίκου Γιγουρτάκη και ο πατέρας του νεαρού ξεσπάει για την απώλεια του παιδιού του και ζητά την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να σταματήσει μια και καλή το λαθρεμπόριο των αναβολικών ουσιών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των χρηστών τους.

Μιλώντας ο στο protothema.gr ο Τάκης Γιγουρτάκης δήλωσε «όταν ένας γονιός έχει ένα παιδί γεμάτο υγεία, δεν πάει ο νους του στο κακό. Που να φανταστώ ότι ο Νίκος έπαιρνε αυτά τα θανατηφόρα σκευάσματα; Πρωτεΐνες είναι, μου δίνουν ενέργεια, τίποτε άλλο, μου έλεγε, κι εγώ τον πίστευα».

Προσθέτει μάλιστα πως «τα αναβολικά είναι χειρότερα από τα ναρκωτικά, γιατί έχοντας το φόβο για τα ναρκωτικά, δεν τα παίρνεις. Ενώ για τα αναβολικά, επειδή δεν γνωρίζεις τις παρενέργειες, τα παίρνεις. Γιατί σου λένε, θα πάρεις αυτό αλλά θα πάρεις και το άλλο που είναι αντίδοτο και δεν θα πάθεις τίποτα. Ο καθένας έχει τη δική του συνταγή και πουλάει. Αυτοί που τα πουλάνε πρέπει να καταδικάζονται όπως οι έμποροι ναρκωτικών με βαριές ποινές, πολύ βαριές ποινές. Γιατί είναι εγκληματίες. Παίρνουν απολύτως υγιή άτομα και τα κάνουν να είναι εξαρτημένα. Οταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και βλέπεις να γίνεσαι «φέτες» όπως λένε όταν φτιάχνουν κοιλιακούς, εθίζεσαι και δεν μπορείς να σταματήσεις».

Ο πατέρας του 30χρονου είναι πεπεισμένος ότι η συνεχή και αδιάκοπη λήψη των επικίνδυνων αυτών ουσιών, ήταν η αιτία που οδήγησε στο θάνατο το παιδί του από ανακοπή καρδιάς, όπως σημειώνεται στην ιατροδικαστική έκθεση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ.Τάκης Γιγουρτάκης υποστηρίζει ότι είχε βουλώσει η αρτηρία της καρδιάς του νεαρού, καθώς οι τελευταίες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί, έδειξαν πως τα ποσοστά της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων ήταν τρεις φορές πάνω από τα ανώτατα όρια.

«Τα αναβολικά τα έπαιρνε από μικρό παιδί. Από τα 21 του χρόνια. Ο γιος μου ούτε κάπνιζε ούτε έπινε. Το πάθος του ήταν το σώμα του και για αυτό το πρόσεχε. Γυμναζόταν σε καθημερινή βάση και πρόσεχε πολύ τη διατροφή του. Τα αναβολικά είναι μια άσχημη συνήθεια. Σε πλησιάζει κάποιος και σου λέει: άμα θέλεις σε μια εβδομάδα να πάρεις μέρος σε αγώνες μπόντι μπίλντινγκ, θα πάρεις αυτό το σκεύασμα. Θα γίνεις «φέτες». Εγώ έμαθα ότι τα τελευταία που έπαιρνε ο Νίκος, τα δίνουν σε άλογα. Για να μπορέσουν να βγουν πρώτα. Ολοι οι νέοι σήμερα ξέρουν από αυτά. Καταρχάς παίρνουν όλα τα παιδιά και αμινοξέα και πρωτεΐνες. Αφού τα προμηθεύονται και στα φαρμακεία. Αλλά το ένα είναι προθάλαμος του άλλου. Όταν τα παίρνεις και βλέπεις ένα ωραίο σώμα νομίζεις ότι είσαι και υγιής», λέει ο κ.Τάκης Γιγουρτάκης.

Συμπλήρωσε πως τα σκευάσματα έρχονται από Ρωσία, Βουλγαρία και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι έχουν μέσα. «Τα προσφέρουν και αν κάτι δεν πάει καλά, λένε στα παιδιά, δεν έκανες αυτό που σου είπα. Τα παίρνει ο τάδε αθλητής. Έτσι παραμυθιάζουν τα παιδιά μας και τα σκοτώνουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ