fbpx Δροσερό τζατζίκι χωρίς σκόρδο, για dip | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Δροσερό τζατζίκι χωρίς σκόρδο, για dip

Δροσερό τζατζίκι χωρίς σκόρδο, για dip
26|06|2016 | 12:42

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεστε με το σκόρδο καλοκαιριάτικα. Κάνει καλό στην υγεία, αλλά όχι στην αναπνοή.

Σας προτείνω μια σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα πιάτα σας και να δροσίσει το τραπέζι.
Χρησιμοποιώ μικρά αγγουράκια που δεν έχουν σπόρους και πολλά υγρά. Προτιμήστε, επίσης, ένα βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι και όχι κάποιο της σειράς.

Υλικά

  • 1 αγγουράκι
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά σούπας άνιθο
  • Αλάτι, χυμό λεμονιού, ξύσμα από φρέσκο τζίτζερ
  • Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Δροσερό τζατζίκι χωρίς σκόρδο, για dip | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε το αγγουράκι και βγάλτε τους σπόρους, αν έχει
  • Ξύστε το σε λεπτές φλούδες
  • Στίψτε το με τα χέρια, να διώξει τα υγρά
  • Αλατίστε το ελαφρά και στίξτε το καλά
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιούρτι με τον κομμένο άνιθο και το σχοινόπρασο
  • Προσθέστε ξύσμα από τζίτζερ
  • Ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού
  • Διακοσμήστε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο και φύλλα σχοινόπρασου

 

ΣΧΟΛΙΑ