Η νέα πρόταση των μηχανικών της Aston Martin για την ανοικτή έκδοση της Vantage

Το τμήμα εξέλιξης και τροποποίησης «Q» της γνωστής βρετανικής εταιρείας κατασκευής υπερπολυτελών σπορ αυτοκινήτων, της Aston Martin, παρουσίασε μια μοναδική εξέλιξη του γνωστού κάμπριο Vantage, εντυπωσιάζοντας με τη δύναμη και τα υλικά του.


Με μια πρώτη ματιά οι διαφορές που εντοπίζονται είναι κυρίως η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων που χαρίζουν στο αυτοκίνητο λιγότερο βάρος και εκτοξεύουν παράλληλα τις επιδόσεις του.


Αυτές ενισχύονται όμως ακόμη παραπάνω από τις βελτιώσεις που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί της εταιρείας στην ψυχή του οχήματος, στον 6λιτρο V12 κινητήρα του, που τώρα αποδίδει 600 καθαρόαιμους, βρετανικούς ίππους.


Με ένα νέο 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, με ένα εξίσου καινούργιο, μοναδικό, σύστημα αναρτήσεων και με βελτιωμένη την γεωμετρία του, το νέο σούπερ-όχημα της Aston Martin υπόσχεται πιο άμεσο και ακριβή χειρισμό.


Εκτός από τα ανθρακονήματα, οι τεχνικοί της εταιρείας χρησιμοποίησαν επίσης μαγνήσιο και τιτάνιο, ενώ και τα υλικά στο εσωτερικό του είναι ξεχωριστής ποιότητας.


Όπως δήλωσε άλλωστε και ο επικεφαλής της Aston Martin, Dr. Andy Palmer, «Το Vantage GT12 Roadster είναι ένα συναρπαστικό πρότζεκτ, όχι μόνο λόγω της συγκλονιστικής του εμφάνισης, αλλά κυρίως γιατί δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές δυνατότητες των μηχανικών της Aston Martin».

(φωτογραφίες: Aston Martin)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος αυτοκίνητο Aston Martin Vantage GT12 Roadster

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ