Νοικιάζουν παράνομα 50.000 σπίτια, μέσω Ιντερνετ, ως τουριστικά καταλύμματα - iefimerida.gr

Νοικιάζουν παράνομα 50.000 σπίτια, μέσω Ιντερνετ, ως τουριστικά καταλύμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη πληγή για τη λειτουργία των νόμιμων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα αποτελούν οι περίπου 50.000 ιδιώτες που προσφέρουν παράνομα μέσω του διαδικτύου τα σπίτια τους προς ενοικίαση. Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη μέσα στο 2011 έβαλαν σε όλη τη χώρα λουκέτο 100 ξενοδοχεία λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Ειδικότερα στην Αθήνα λόγω της κάμψης που παρουσιάζει ως προορισμός σε συνδυασμό με την υποβάθμιση του κέντρου της πόλης έκλεισαν 17 ξενοδοχεία αφαιρώντας από την πρωτεύουσα 2.700 κλίνες, ποσοστό που ανέρχεται στο 20% του συνολικού δυναμικού του κέντρου και στο 10% της Αττικής συνολικά.

Ο κ. Τσακίρης πάντως σημείωσε ότι μόλις τα 3 από αυτά τα ξενοδοχεία διεγράφησαν από τα μητρώα του Επιμελητηρίου και τα άλλα 14 βρίσκονται σε αδράνεια προσβλέποντας στη βελτίωση της κατάστασης.

Φέτος, ο κύκλος εργασιών στα ελληνικά ξενοδοχεία αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα, αφού η μέση πληρότητα και η μέση τιμή διάθεσης δωματίων δεν άλλαξαν ουσιαστικά.

«Τον Αύγουστο οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία του νοτίου Αιγαίου, της Κρήτης και του Ιονίου. Πρόκειται για σαφή ένδειξη ότι εφέτος αυξήθηκαν οι τιμές στα παραθεριστικά καταλύματα, ενώ στα ξενοδοχεία πόλης, με πελατεία σε μεγαλύτερη αναλογία από την εγχώρια αγορά, οι τιμές μειώθηκαν αισθητά» λέει ο κ. Τσακίρης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το πρώτο οκτάμηνο του έτους οι αφίξεις αυξήθηκαν στην Ελλάδα 8,6%, όταν ανταγωνίστριες χώρες κατέγραψαν διψήφια ποσοστά (12,6% Τουρκία κ.ά.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ