Σε κατάσταση συναγερμού οι Lloyds μετά από το Brexit - iefimerida.gr

Σε κατάσταση συναγερμού οι Lloyds μετά από το Brexit

Φωτογραφία: Twitter
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή η γνωστή Lloyds (η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία βρετανικών συμφερόντων), προκειμένου να μη χάσει την πρόσβαση της στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

“Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό το αποτέλεσμα, και θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλιστεί ότι οι Lloyd's μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Θα συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτή τη μετάβαση. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις καθώς θα προχωράμε στη νέα φάση της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δραματική της επιστολή προς τους συνεργάτες της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, σημειώνοντας ότι στη διετία των δύσκολων διαπραγματεύσεων για τους όρους του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους ισχύοντες κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι εστί Lloyds; Η ιστορία της ξεκινά το Φεβρουάριο του 1668 σε ένα καφέ, στη δεκαετία του 1730 άρχισε η κυριαρχία της στη ναυτιλία κι από τότε εξελίχθηκε σε πρωταγωνίστρια των ειδικών ασφαλίσεων. Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο 2.485 άνδρες- εργαζόμενοι της κατατάχθηκαν και αυτοί που έμειναν πίσω έβαλαν “πλάτη” έτσι ώστε η εταιρία να συνεχίσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη λειτουργία της. Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι εγκαταστάσεις της “οχυρώθηκαν” με κορμούς και ατσάλι και μετατράπηκαν σε καταφύγιο για περίπου 170 κατοίκους του East End.

Η εταιρία ήταν η πρώτη που παρείχε ασφάλιση οχήματος το μακρινό 1904, όταν δεν υπήρχαν καν κανόνες και είναι ενδεικτικό ότι το υπόδειγμα ασφαλιστήριου που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό που χρησιμοποιούσαν στη ναυτιλία! Το 1965 η δραστηριότητα της επεκτείνεται στο... διάστημα, με την πρώτη ασφάλιση δορυφόρου.

Στα αρχεία της εταιρίας βρίσκεται και ο περιβόητος φάκελος Ρίτσαρντ Μπάρτον- Ελίζαμπεθ Τέιλορ, που αφορά στην ασφάλιση ενός πανάκριβου διαμαντένιου δακτυλιδιού. Ο γνωστός ηθοποιός είχε αγοράσει το διαμάντι 69,42 καρατίων από τον Καρτιέ, στην απίστευτη τιμή των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, που ήταν και η πιο υψηλή ως τότε για διαμάντι. Ποιος ήταν ο βασικός όρος του ασφαλιστηρίου των Lloyds; Ότι η Τέιλορ μπορούσε να το φορά δημοσίως μόνο 30 ημέρες το χρόνο και πάντα υπό την παρουσία σωματοφυλάκων.

Μακρύς είναι και ο κατάλογος των διασημοτήτων που έχουν ασφαλίσει... μέλη του σώματος τους. Η ντίβα Μάρλεν Ντίτριχ ασφάλισε τη φωνή της για 1 εκατομμύριο, ο Μπρους Σπρίνγκστιν τη δική του για 3,5 εκατομμύρια, η Ντόλι Πάρτον ασφάλισε τα στήθη της για 3,8 εκατομμύρια, ο κιθαρίστας των Rolling Stones Κ. Ρίτσαρντς τα χέρια του για 1,6 εκατομμύρια, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τα πόδια του για 100 εκατομμύρια.

Κι επειδή ασφάλειες χωρίς καταστροφές και αποζημιώσεις δεν γίνονται, ιδού και ένας ενδεικτικός κατάλογος. Ο καταστροφικός σεισμός του Σαν Φρανσίσκο το 1906 κόστισε τότε στην εταιρία 50 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από 1 δισ με τα σημερινά δεδομένα! Από τις μεγαλύτερες απώλειες για την εταιρία ήταν η ιστορία του Τιτανικού, που είχε ασφαλιστεί τότε για 1 εκατομμύριο (περίπου 95 εκατομμύρια με τα σημερινά δεδομένα). Περίπου 2,3 δισ ήταν το “μερίδιο” της εταιρίας στις καταστροφές που προκάλεσαν οι τυφώνες του 2004 στις ΗΠΑ, ενώ δισεκατομμύρια ήταν και οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του τυφώνα Κατρίνα που “έπνιξε” τη Ν. Ορλεάνη και τις φυσικές καταστροφές του 2011 στην Αυστραλία, στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lloyds Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ