Independent: Τα 5 συμπεράσματα από το Brexit -Πολωμένη η Βρετανία - iefimerida.gr

Independent: Τα 5 συμπεράσματα από το Brexit -Πολωμένη η Βρετανία

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DIVYAKANT SOLANKI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία εξέπληξε και επιβεβαίωσε υποψίες αναλυτών σχετικά με το γίνεται στο «Νησί».

Λίγες ώρες μετά το Brexit, ο Independent απαριθμεί τα 5 συμπεράσματα που έβγαλε μετά από τη «νύχτα που σόκαρε την Ευρώπη», όπως σημειώνει.

  • Η Βρετανία είναι χωρισμένη σε νέους και ηλικιωμένους

«Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος για της ''γκρίζας ψήφου. Μόλις το 39% των ατόμων άνω των 65 είπε ''Ναι'' στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του YouGov. Οι νέοι άνθρωποι εκδιώχθηκαν από την Ευρώπη, χωρίς να το θέλουν, με το 75% των ατόμων κάτω των 25 ετών να επιθυμούν εντός της ΕΕ», αναφέρει η εφημερίδα σε άρθρο της.

  • Οι μορφωμένες πόλεις κατά των υπολοίπων

Η Σκωτία ψήφισε εντός, το ίδιο και το Λονδίνο, το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ» Σε περιοχές, όπως η Ουαλία, οι ψηφοφόροι διάλεξαν το «εκτός».

Ο διαχωρισμός δείχνει χάσμα μεταξύ της βρετανικής πολιτικής σκηνής μεταξύ του κοσμοπολίτικου μέλλοντος και εκείνων που μένουν πίσω από την παγκοσμιοποίηση και βλέπουν με τρόμο τη μετανάστευση.

  • Νέος πρωθυπουργός από τον Οκτώβριο

Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε το πρωί, λέγοντας πως θέλει να αντικατασταθεί τον Οκτώβριο. Πιθανοί αντικαταστάτες του ο Μπόρις Τζόνσον, ο Τζορτζ Οσμπορν, η Τερέζα Μέι και η Νίκι Μόργκαν.

  • Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υπάρχει σε λίγο

Το Σκωτζέζικο Εθνικό Κόμμα είχε πει πως ένα Brexit θα προκαλούσε ένα δεύτερο δημοψήφισμα Ανεξαρτησίας της Σκωτίας, με δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει αυτομάτως πως θα εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Ισλανδία δείχνει να απειλεί το «Ηνωμένο» της Βρετανίας, μιας και επέλεξε την παραμονή στην ΕΕ.

  • Η υπόσχεση του «Leave» για 350 εκατ. λίρες στο σύστημα Υγείας ήταν ψέμα

Ο Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε σε δημοσιογράφους του ITV πως η δέσμευση για 350 εκατ. λίρες στο εθνικό σύστημα υγείας ήταν ψέμα.

«Οχι, δεν μπορώ. Δεν θα δώσω ποτέ τέτοια υπόσχεση. Πρόκειται για ένα λάθος που διέπραξε το στρατόπεδο του ''Out''».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit 5 συμπεράσματα Independent
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ