To Brexit αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο - Πως επηρεάζει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου - iefimerida.gr

To Brexit αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο - Πως επηρεάζει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Premier League θεωρείται και δικαιολογημένα ως το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμό όμως το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, αποκτά πλέον πολλά σύννεφα, μετά τη νίκη του Brexit.

Αναμφίβολα, οι συνέπειες στο αγγλικό ποδόσφαιρο θα είναι πολλές. Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους συλλόγους και στον επαγγελματικό αθλητισμό, όχι μόνο της Αγγλίας.

Ενα από τα σημεία κλειδιά, αφορά τις μεταγραφές ανήλικων ποδοσφαιριστών και τα τμήματα υποδομής είναι αυτά που θα πληγούν περισσότερο. Το άρθρο 19 του κανονισμού της FIFA για τις μεταγραφές παικτών ηλικίας 16 έως 18 ετών είναι ξεκάθαρο. Επιτρέπονται μόνο προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Οι χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα μπορούν να λειτουργούν όπως για παράδειγμα το Λιχτενστάιν ή η Νορβηγία οι οποίες δεν είναι μέλη της ΕΕ αλλά του ΕΟΧ. Αν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της εξόδου, δεν επιτραπεί στις χώρες της Μεγάλης Βρετανίας να λειτουργούν υπό αυτούς τους κανόνες, τότε κανένας ανήλικος παίκτης δεν θα μπορεί να μετακινηθεί προς τους συλλόγους των χωρών, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τη δυναμική των ομάδων συγκριτικά με τις προηγμένες χώρες στο τμήμα των ποδοσφαιρικών ακαδημιών, όπως η Ισπανία.

Η ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων των κρατών μελών της ΕΕ, επηρεάζει φυσικά και το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ακολουθούσε φυσικά το άρθρο 45 της Συνθήκης λειτουργίας και τώρα θα είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει τους νέους κανόνες. Τόσο οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία όπως και όλοι οι υπόλοιποι που ανήκουν στην ΕΕ, δεν θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα. Οι κανονισμοί για την εξασφάλιση άδειας εργασίας θα αλλάξουν και οι αγγλικοί σύλλογοι θα βρεθούν σε πολύ πιο δύσκολη θέση, συγκριτικά με αυτούς των χωρών που θα παραμείνουν μέλη της ΕΕ.

Η αδυναμία πραγματοποίησης μεταγραφών, θα πλήξει κυρίως τους ασθενέστερα οικονομικά συλλόγους, γεγονός που δεν αποκλείεται να προκαλέσει συνέπειες ακόμη και στα τηλεοπτικά συμβόλαια, τα οποία είναι τα πλέον ακριβά στον κόσμο για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ