Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας μετά το Brexit -Ποια είναι τα επόμενα βήματα - iefimerida.gr

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας μετά το Brexit -Ποια είναι τα επόμενα βήματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εποπτικό όργανο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη χώρα.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για την κατάσταση.

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έκαναν βουτιά την ώρα που τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 51,8% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit και το 48,2% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να σημειώσει αιφνίδια πτώση στο άνοιγμα.

"Η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τράπεζες", σημείωσε η πηγή αυτή.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας

Πριν από λίγο η Τράπεζα της Αγγλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Έχει αναλάβει τον εκτενή σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών, άλλες εθνικές αρχές όσο και τις κεντρικές τράπεζες στο εξωτερικό. Η Τράπεζα της Αγγλίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αναταποκριθεί στις ευθύνες της για τη νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Exane: Υποχώρηση έως 15% στις ευρωπαϊκές μετοχές

Η γαλλική επενδυτική τράπεζα Exane BNP Paribas πρόβλεπει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να υποχωρήσουν έως 15% τις επόμενες ημέρες μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης είναι ένα άσχημο σοκ για τις αγορές σήμερα», ανέφεραν σε σημείωμά τους αναλυτές της Exane. Πρόσθεσαν ότι προβλέπουν πιθανή υποχώρηση 10-15% των ευρωπαϊκών μετοχών τις επόμενες λίγες ημέρες.

Πανικός και στη Νότια Κορέα

Πανικό προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά της Νότιας Κορέας, η ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας, από την ΕΕ.

Ο βασικός δείκτης KOSPI έχασε περισσότερο από το 4% της αξίας του, κάτω από τις 1.900 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης KOSDAQ έχασε το 7% της αξίας του, προκαλώντας τη διακοπή των χρηματιστηριακών συναλλαγών για πέντε λεπτά.

Οι χρηματιστηριακές αρχές της Νότιας Κορέας συνεδρίασαν εκτάκτως προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των επιπτώσεων που προκαλεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Τράπεζα της Αγγλίας στερλίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ